НБУ курс:

USD

41,19

--0,03

EUR

45,43

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,80

45,65

Міжнародна IT-компанія EPAM Systems купує бізнес у Великій Британії за $300 мільйонів

Міжнародна IT-компанія EPAM Systems купує бізнес у Великій Британії за $300 мільйонів
Фото: ua.depositphotos.com

Провідна компанія у сфері послуг цифрової трансформації та розробки продуктів EPAM Systems оголосила про придбання консалтингового підрозділу північно-ірландської компанії FD Technologies, штат якої налічує понад 1 800 співробітників по всьому світу.

Про це йдеться в пресрелізі EPAM Systems.

Згідно з повідомленням FD Technologies, вартість угоди з продажу підрозділу First Derivative EPAM Systems становила 230 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 300 мільйонів доларів).

Підрозділ First Derivative спеціалізується на наданні інженерних, технічних та бізнес-послуг провідним світовим фінансовим установам, включаючи 20 найбільших світових банків.

Зазначається, що EPAM буде використовувати багатий галузевий досвід та бренд First Derivative для надання комплексного набору послуг на базі штучного інтелекту (ШІ) клієнтам у банківській сфері та інших ринках по всій Північній Америці, Європі та Азіатсько-Тихоокеанському регіону.

Також очікується, що завдяки придбанню First Derivative EPAM зможе залучити понад 100 нових клієнтів, встановлюючи новий стандарт для технологічних послуг у сфері фінансових послуг.

"Ми раді розширити наш портфель фінансових послуг та диверсифікувати нашу глобальну присутність у ключових регіонах з додаванням глибокої експертизи First Derivative у галузі ринків капіталу, банківських операцій та обслуговування активів", — заявив президент глобального бізнесу та директор з доходів EPAM Балаш Фейес.

За його словами, поєднання цифрових технологій та інженерної спадщини EPAM з бізнес-послугами First Derivative та програмними пропозиціями для впровадження, підкріпленими трансформаційним потенціалом генеративного ШІ, створить цінні можливості для клієнтів компанії. Це дозволить їм розвивати та масштабувати їхні цифрові екосистеми, отримувати глибші дані, покращувати роботу та стимулювати інновації – при цьому мінімізуючи ризики та підтримуючи відповідність нормативним вимогам.

Про EPAM

EPAM Systems — це американська ІТ-компанія, що спеціалізується на розробці програмного забезпечення на замовлення і консалтингу.

У 2018 році EPAM створила InfoNgen 7.0, аналітичну платформу з елементами машинного навчання для збору і аналізу даних з понад 200 тисяч багатомовних сайтів. Компанія також розробила Telescope AI — платформу на базі штучного інтелекту, що надає бізнесу детальну інформацію про внутрішні процеси організації.

Крім того, EPAM запустила EPAM SolutionsHub — бібліотеку програмних продуктів та рішень з відкритим вихідним кодом, а також Open Source Contributor Index, інструмент для оцінки внеску компаній у розвиток рішень з відкритим кодом.

Про FD Technologies

FD Technologies – це група компаній, що надає рішення для обробки даних, аналітики та цифрових трансформацій. Вона складається з високопродуктивної платформи KX, що надає програмне забезпечення для прискорення інновацій на основі ШІ, та підрозділу First Derivative, що надає аналітичні та консалтингові послуги. Штаб-квартира компанії розташована у Великобританії.

Нагадаємо, у вересні EPAM Systems уклала угоду про придбання глобальної консалтингової компанії NEORIS, що базується в Маямі і об'єднує понад 4700 фахівців у Латинській Америці, Іспанії та США.

Фото: ua.depositphotos.com