Про страхову медицину, ціни та знижки: як розвивається мережа аптек "Бажаємо Здоров’я"
Ілюстрація: Сергій Дода/Delo.ua

Про страхову медицину, ціни та знижки: як розвивається мережа аптек "Бажаємо Здоров’я"

Мережа аптек "Бажаємо Здоров’я" посіла друге місце у рейтингу "ТОП-10 аптек Києва" серед найбільших гравців ринку та стала переможцем одразу двух номінацій: "Вигідне здоров’я" і "Найкращий партнер страхової медицини". Компанія пропонує акційні пропозиції для клієнтів, а також працює з 40 страховими компаніями, більшість з яких роблять замовлення щомісяця. Розповідаємо, як мережа розвивається, незважаючи на сьогоденні виклики.

Про ціни, знижки та соціальні програми

Мережа аптек "Бажаємо Здоров’я" робить все можливе, щоб клієнти купували і повертались до них наступного разу, тож намагається тримати ціни доступними незалежно від ситуації в країні. Таке цінове позиціонування "Бажаємо здоров’я" довподоби споживачам.

Мережа відома не тільки доступними цінами, але постійними акціями та знижками від 5% до 30% на актуальні товари у межах програми "Яскраві пропозиції".

Нашим головним слоганом було обрано "Якісне - робимо доступним!", оскільки ми піклуємось про людей і робимо все можливе, щоб необхідні ліки хорошої якості були доступнішими якомога більшій кількості людей. У нас завжди можна знайти ліки для базової аптечки по доступним цінам та зі знижками

У мережі також діє програма лояльності з постійним кешбеком 1% від покупок у чеку.

Аптеки мережі активно впроваджують державні та соціальні програми. У всіх закладах з відповідними позначками клієнти можуть скористатися програмами на кшталт "Доступні ліки", програми НСЗУ "Реімбурсація препаратів інсуліну", Abbot "Разом", “Допомога пацієнту”, “ТерапіяПЛЮС”, “З турботою про співвітчизника” від ACINO та іншими. На початку жовтня за програмою  "Реімбурсація препаратів інсуліну" стали доступні тест-смужки.

Турбуючись про споживачів мережа постійно покращує бізнес-процеси, умови, пропозиції та сервіс. Наприклад, нещодавно у компанії додали можливість робити замовлення через відповідний чат-бот у Viber. Це робить мережу ближчою до клієнтів, мобільнішою та зручнішою для здійснення покупок.

Про розвиток під час війни

Як і для інших, півтори роки повномасштабної війни видалися для компанії складними. "Відчуття можна порівняти з переживаннями пересічного українця. Проте, як і звичайний громадян нашої країни, мережа аптек "Бажаємо здоров’я" продовжує жити, працювати та будувати плани, допомагати, підтримувати - загалом все, що наближає перемогу", - кажуть у компанії.

Мережі вдалося подолати численні виклики військового часу - руйнування приміщень, проблеми з логістикою та постачанням, відтік кадрів. Щоб не зупиняти роботу та забезпечити населення потрібними медикаментами, організовували доставку від постачальників до аптек, впроваджували оперативні заходи з оптимізації залишків в аптеках. Працевлаштовували переселенців на вільні робочі місця та допомагали їм з житлом. Коли почалася атака на енергетичну інфраструктуру - забезпечили кожну аптеку генераторами, надали клієнтам можливість підзаряджати телефони від розеток.

Оновлений фасад однієї з точок мережі. Фото: "Бажаємо Здоров’я"

Мережа продовжила розвиток: запустила програму лояльності, Viber чат-бот, змінила зовнішній вигляд аптек, активно проводить ребрендинг. У компанії наголошують, що суттєво "прокачали" організаційні та бізнес процеси, а у розробці є кілька інноваційних проєктів.

Наші сильні сторони вимірюються як якісно, так і кількісно. Найголовніше - це наше відношення до клієнтів, до наших співробітників, загалом, до людей. В цю ж скарбничку - цінова політика, вона у нас дуже доступна. Аптеки мережі "Бажаємо здоров’я" розміщені у зручних для людей локаціях, ми дуже уважно до цього ставимось. У нас працюють справжні професіонали, люди це відчувають і тягнуться до нас

Щоб придбання ліків було максимально зручним, у компанії працюють над розвитком додаткових каналів продажів - чат-ботом та сайтом. А якщо клієнт бажає проконсультуватися з фармацевтом, він завжди може це зробити в аптеці, адже там працюють справжні професіонали.

Як і кожний великий бізнес, мережа аптек "Бажаємо Здоров’я" виконує певні соціальні зобов'язання. Відкриваючи нові аптеки, компанія з одного боку надає людям робочі місця, з іншого - закриває питання необхідності населення в якісних доступних ліках. “Для нас дуже важливо забезпечити людей робочими місцями в такий складний час, це одна з причин, чому ми збільшуємо кількість аптечних точок. Тільки уявіть скільки людей задіяно у відкритті однієї аптеки, і скільки людей може скористатися її послугами після відкриття”, - кажуть у мережі.

Про співпрацю зі страховими компаніями

У компанії зазначають, що завжди були відкриті до співпраці, в тому числі зі страховими компаніями. Внаслідок такої позиції та завдяки багаторічній плідній співпраці мережа стала лідером із партнерства зі СК.

"На сьогоднішній день страхова медицина в Україна є надзвичайно актуальною не тільки для юридичних, а й для фізичних осіб. У сучасних умовах страхування надає можливість бути більш впевненим у завтрашньому дні. Різноманітні умови, які пропонують страхові компанії, надають можливість задовольнити потреби кожного", - впевнені у мережі аптек "Бажаємо Здоров’я".

На початку повномасштабного вторгнення мережа спостерігала певний спад у роботі страхових компаній. Але протягом двох-трьох місяців ситуація налагодилася, а кількість заявок до аптек почала зростати пропорційно з кількістю застрахованих осіб, що поверталися до України. Сьогодні робота більшості страхових компаній повністю відновлена.

Компанія має плани й надалі підтримувати цю співпрацю: "Ми розраховуємо не тільки на зростання кількості застрахованих осіб, але й на доповнення новими умовами діючих полісів страхування, які будуть охоплювати інші спектри надання послуг, що призведе до збільшення кількості заявок від страхових компаній".

Про благодійність

Національна мережа аптек "Бажаємо здоров'я" перераховує кошти щомісяця на кілька проєктів. "Ми підтримуємо великі благодійні організації на кшталт UNITED24, робимо благодійні внески військовим частинам, а також безпосередньо Міністерству оборони України", - розповідають у компанії.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення мережа зробила благодійних внесків на суму більше 15,5 млн грн. Допомагають з закупкою турнікетів, тепловізорів, дронів, запчастин до них, медикаментів та воєнного оснащення, рукавів для пожежних машин. Велику увагу приділяють роботі з волонтерами, котрі допомагають українцям на деокупованих територіях та працюють з переселенцями.

Працівники мережі аптек. Фото: "Бажаємо Здоров’я"

Компанія підтримує співробітників, які пішли захищати країну, а також колег, чиї рідні на фронті. "Війна торкнулась практично кожної родини, а наша мережа - це велика сім’я. Ми вдячні кожному, хто пішов захищати нашу країну від агресора!", - кажуть у компанії.