НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Попри стагнацію на світовому ринку іграшок продажі конструкторів Lego зросли на 13%

Попри стагнацію на світовому ринку іграшок продажі конструкторів Lego зросли на 13%
Фото: ua.depositphotos.com

Продажі конструкторів Lego випередили загальний ринок іграшок у першій половині 2024 року, що зумовлено високим попитом у Європі та Північній Америці.

Про це повідомила агенція Reuters.

Там зазначають, що продажі Lego з січня по червень 2024 року зросли на 13% і становили майже 4,7 мільярди доларів. Для порівняння, у 2023 році Lego збільшила продажі за перше півріччя лише на 1% у річному обчисленні, а у 2022 році — на 17%.

"Ми показали значно кращі результати, ніж загальний ринок іграшок, і захопили частку ринку досить швидкими темпами", - сказав Reuters генеральний директор Нільс Крістіансен.

За його словами, світовий ринок іграшок цього року перебуває у стагнації після 7-відсоткового зниження продажів минулого року.

Lego збирається відкрити близько 100 нових магазинів

Також повідомляється, що цьогоріч компанія планує відкрити близько 100 магазинів, що трохи менше ніж у попередні роки, внаслідок чого загальна кількість магазинів перевищить 1 100.

"Зараз ми відкриваємо трохи менше магазинів у Китаї, тому що бачимо, що споживачі там трохи стримуються", - сказав Крістіансен.

Натомість компанія змістила акцент на Європу та Північну Америку, де спостерігається високий попит.

Lego відмовиться від нафти у виробництві конструкторів

Reuters також повідомляє, що Lego до 2023 року планує відмовитись від використання викопного палива при виробництві деталей для своїх конструкторів. Натомість компанія перейде на використання більш дорогого переробленого пластика після підписання угод з виробниками для забезпечення довгострокових поставок.

Зазначається, що Lego протестувала понад 600 різних матеріалів, щоб розробити новий матеріал, який повністю замінить її цеглинки на нафтовій основі до 2030 року.

Наразі Lego прагне поступово знижувати вміст нафти у своїх кубиках, сплачуючи до 70% більше за сертифіковану відновлювану смолу - сировинний пластик, що використовується для виробництва деталей конструктора.

За словами гендиректора компанії, це означає значне збільшення вартості виробництва конструкторів Lego.

"Для нас, власників сімейного бізнесу, прихильних до принципів сталого розвитку, велика честь платити за сировину додатково, не стягуючи при цьому додаткову плату з клієнтів", - сказав Крістіансен.

Reuters пише, що цей крок відбувається на тлі надлишку дешевого первинного пластику, спричиненого інвестиціями великих нафтових компаній у нафтохімію. За прогнозами, у найближчі кілька десятиліть пластик визначатиме новий попит на нафту.

Також зазначається, що постачальники Lego використовують біовідходи, такі як кулінарна олія або відходи харчової промисловості, а також перероблені матеріали, щоб замінити первинне викопне паливо у виробництві пластику.

Про Lego

Lego — це данська компанія, заснована в 1932 році. Вона відома своїми будівельними наборами з пластикових цеглинок, які можна з'єднувати разом для створення різних конструкцій. Назва Lego походить від данських слів leg godt, що означає "грай добре".

Компанія стала одним із найвідоміших іграшкових брендів у світі, який пропонує продукцію для дітей і дорослих.

Фото: ua.depositphotos.com