НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Скільки іноземних підприємців подали заявки на участь в uResidency

Скільки іноземних підприємців подали заявки на участь в uResidency
Фото: Freepik

З моменту запуску програми електронного резидентства uResidency до неї вже надійшло понад 200 заявок від іноземців, які бажають зареєструвати підприємство в Україні.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зауважив, що відкрити ФОП за кілька секунд чи подати декларацію в смартфоні -це реальність для України, яка за рівнем цифровізації та надання електронних державних послуг випереджає інші країни.

"Ділимося досвідом у цифровізації зі світом — запустили перший міжнародний цифровий продукт uResidency та вже отримуємо заявки від майбутніх резидентів. Загалом вже надійшло 200+ заяв від іноземців", - наголосив міністр.

Він нагадав, що програма дає змогу іноземцям зареєструвати бізнес під ключ в Україні без фізичної присутності тут.

Умови для е-резидентів одні з найвигідніших у світі — отримання статусу безоплатне, податок усього 5%, уся звітність повністю автоматична.

"На першому етапі програма доступна для Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії, далі розширимо перелік країн. За рік плануємо долучити 1 000 резидентів", - підкреслив Федоров.

Нагадаємо, 27 вересня в Україні оголосили про запуск uResidency — цифрового сервісу, який дозволяє зареєструвати іноземцям бізнес дистанційно з будь-якої точки світу.

Першим банком-партнером програми uResidency став ПриватБанк. Іноземні резиденти зможуть відкрити спеціальний рахунок у ПриватБанку та вести бізнес через вебпортал “Приват24 для бізнесу”.

Хто не може бути е-резидентом

Згідно з законодавством, е-резидентами не можуть бути:

  • іноземці, які мають право на постійне проживання в Україні або є податковими резидентами України;
  • особи без громадянства;
  • особи, які одержують доходи з джерелом походження з України за товари, роботи, послуги (крім пасивних доходів);
  • особи, які є громадянами, резидентами або особами, місцем постійного проживання (знаходження, реєстрації) яких є держави (юрисдикції), які не включені до переліку держав, громадяни або резиденти яких можуть набути відповідного статусу;
  • громадяни України.

Нагадаємо, в жовтні 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №5270 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів, який передбачає впровадження інституту електронного резидентства.