НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,51

41,44

EUR

46,30

46,11

Україна вперше презентувала свій стенд на міжнародному книжковому фестивалі в Будапешті

Україна вперше презентувала свій стенд на міжнародному книжковому фестивалі в Будапешті
Фото: Пресслужба МКСК

Цьогоріч Україна була вперше офіційно представлена на Будапештському міжнародному книжковому фестивалі, що проходив з 26 по 29 вересня в столиці Угорщини.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій (МКСК).

Зазначається, що на стенді була представлена українська література від видавництв "Віват", "Ранок", "Кліо", Всеукраїнського державного видавництва "Карпати" та ГО Gen. Ukrainian.

Фото: Пресслужба МКСК

Відвідувачі стенду мали можливість ознайомитись з примірниками.

У МКСК також розповіли, що український національний стенд організували Товариство української культури в Угорщині, Фундація української книги UNABOOK та Посольство України в Угорщині. Крім того, до ініціативи долучились МКСК України та "Український інститут книги".

"Фестиваль став важливим кроком для промоції української культури та літератури на міжнародній арені, відкривши нові можливості для співпраці та поширення українських книг у Європі", - наголосили в Мінкультури.

Додамо, що за прогнозом генерального директора видавництва "Ранок" Віктора Круглова, у 2025 році роздрібна ціна книги може зрости мінімум на 20-30%. Він пояснив, що на ціну книжки найбільше впливає вартість поліграфічних послуг, яка значно збільшилась. Ще одним важливим фактором є відключення електроенергії: через них багато друкарень працюють на генераторах.