В Україні скасували мита та ПДВ на ввезення безпілотників, тепловізорів та рацій

В Україні скасували мита та ПДВ на ввезення безпілотників, тепловізорів та рацій

Верховна Рада України 6 лютого схвалила законопроєкти №8360 та №8361-д, які передбачають звільнення від ПДВ та мита ввезення коптерів, тепловізорів, приладів нічного бачення та рацій.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Законопроєкт №8360 підтримав 331 нардеп, №8361-д — 326.

За словами спікера парламенту Руслана Стефанчука, обидва документи передбачають звільнення від ПДВ та ввізного мита безпілотні літальні апарати. Згідно з положеннями законопроєкту №8361-д, це також стосується безпілотних літальних апаратів (БПЛА), прицілів, тепловізійних біноклів, засобів зв’язку з функцією шифрування, засобів супутникового зв’язку та тактичної медицини.

"Також можливість експрес-відправок та зняли всі бюрократичні обмеження по імпорту цих важливих для нашої оборони товарів. Закон розроблявся разом з волонтерськими організаціями. Це честь допомагати вам і бути автором одного з законів", — прокоментував один із авторів документів Ярослав Железняк.

Нагадаємо, у листопаді Кабмін звільнив імпорт генераторів та обігрівачів від сплати ввізного мита та ПДВ. Наступним логічним рішення стало ухвалення Радою, а потім підписання президентом законопроєктів №8196 та №8197 щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України.

Поміж іншого, норми документів передбачають, що українці зможуть зберігати до 2 тис літрів пального без ліцензії. Зберігання більших обсягів дозволяється за умови подання декларації до Державної податкової служби. Ліміт підвищили, бо громадянам потрібно більше пального для генераторів.

Крім того, під податкові пільги потрапили комплектуючі для виготовлення енергетичного обладнання, засоби очищення води та засоби супутникового доступу до інтернету (Starlink).

Джерело фото: ua.depositphotos.com