НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Виробник Vanish планує продати активи вартістю понад $7,9 млрд

Виробник Vanish планує продати активи вартістю понад $7,9 млрд
Фото: ua.depositphotos.com

Британська компанія Reckitt Benckiser Group Plc веде переговори з потенційними покупцями про продаж своїх активів у сфері побутової хімії на суму понад 6 мільярдів фунтів стерлінгів (7,9 мільярда доларів). Про це повідомляє Bloomberg.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Інтерес до активів проявляють переважно фінансові інвестори та кілька компаній, що займаються виробництвом споживчих товарів. Консультантом у цьому процесі виступає Morgan Stanley. 

Процес продажу планують розпочати найближчими місяцями і завершити до кінця наступного року.

Reckitt веде переговори про продаж бренду дитячого харчування

Goldman Sachs також консультує Reckitt з питання можливого продажу бренду дитячого харчування Mead Johnson, однак остаточного рішення ще не прийнято, і переговори тривають.

Компанія стикається з труднощами у бізнесі дитячих сумішей, придбаному разом із Mead Johnson у 2017 році за 17 мільярдів доларів. Reckitt вже зазнала збитків на суму близько 9 мільярдів фунтів стерлінгів, зокрема через продаж частини активів у Китаї.

Через це у липні компанія повідомила про плани продати свої непрофільні бренди побутової хімії та переглянути стратегію розвитку бізнесу дитячих сумішей.

Так Reckitt планує зосередитися на ключових продуктах, таких як Strepsils, Mucinex, Gaviscon і Durex, а також на дезінфікуючих засобах, попит на які значно зріс під час пандемії.

Що відомо про компаніяю Reckitt

Reckitt Benckiser Group Plc, відома як Reckitt, — це глобальний виробник споживчих товарів, заснований у Великій Британії у 1823 році. Компанія спеціалізується на виробництві продукції для здоров'я та гігієни, а також побутової хімії.

Серед основних брендів Reckitt:

  • Strepsils — льодяники для полегшення болю в горлі.
  • Mucinex — ліки від застуди та грипу.
  • Gaviscon — засіб для лікування печії та розладів шлунка.
  • Durex — презервативи та інші продукти.
  • Dettol — дезінфікуючі засоби.
  • Lysol — продукти для дезінфекції поверхонь.

Компанія також відома своїм брендом Vanish, який спеціалізується на засобах для видалення забруднень з тканин.

Джерело фото: ua.depositphotos.com