НБУ курс:

USD

41,35

--0,10

EUR

46,15

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Індійська Vodafone Idea підписала мережеву угоду на $3,6 млрд із Nokia та Samsung

Індійська Vodafone Idea підписала мережеву угоду на $3,6 млрд із Nokia та Samsung
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Vodafone Idea (Vi), яка є індійською телекомунікаційною компанією та частково належить Vodafone Group, підписала контракт на 3,6 мільярда доларів США з кількома компаніями, які постачатимуть обладнання індійському телефонному оператору для модернізації мережі.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це пише Вloomberg.

Згідно із заявою, постачатимуть мережеве обладнання протягом трьох років Nokia, Ericsson і Samsung, оскільки Vi прагне оновити свої послуги 4G і запровадити 5G у ключових областях.

Угода знаменує собою перший крок у трирічному плані капіталовкладень компанії в розмірі 6,6 мільярда доларів США.

Згідно з повідомленням, Ericsson і Nokia є існуючими постачальниками індійської компанії, а Samsung додано як нового партнера.

Агентство  додає, що Vodafone Idea, яка залучила 2,2 мільярда доларів шляхом продажу акцій у квітні, фінансуватиме контракт на ці гроші. Згідно із заявою, він веде переговори з кредиторами щодо забезпечення 350 мільярдів рупій (4,2 мільярда доларів) кредитів і банківських гарантій.

Очікується, що поставки обладнання розпочнуться у наступному кварталі.

Додамо, в червні 2023 року Vodafone і CK Hutchison оголосили про злиття компаній і створення нового лідера ринку у Британії. Дана операція оцінюється у 19 мільярдів доларів США. Планується, що такий хід стимулюватиме конкуренцію та притік інвестицій до країни.

Варто зазначити, що Vodafone - це британська міжнародна телекомунікаційна компанія, яка є другим за величиною мобільним оператором у світі (після China Mobile). Послугами Vodafone користуються понад 449 млн абонентів. Компанії належать мережі в 21 країнах світу, в тому числі і в Україні (де є другим за величиною оператором мобільного зв'язку). 

Джерело фото: ua.depositphotos.com