НБУ курс:

USD

41,21

--0,06

EUR

45,96

--0,24

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

Вплив війни стимулює жінок відкривати та покращувати власний бізнес – UKRSIBBANK

Яніна Ольховська
Яніна Ольховська. Фото: Delo.ua

Зменшення чисельності населення в Україні внаслідок міграції через повномасштабну війну мало позитивний вплив на бізнес-активність жінок, що залишилися в країні, та стимулювало підвищення якості їхніх послуг та продуктів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

На цьому наголосила під час SHE Congress 2024 у Києві директорка з питань комунікацій, корпоративної соціальної відповідальності та залученості UKRSIBBANK BNP Paribas Group Яніна Ольховська, повідомляє Delo.ua.

Вона нагадала, що за лише січень-серпень цього року в Україні було зареєстровано 193 тисячі нових фізосіб-підприємців, частка жінок серед яких становила 58,8% при показниках 2023 року в 51,9% та 2022 року в 50,5%.

Серед ФОПів, що розпочали роботу цього року, найбільша частка жінок – у сфері послуг, де їх увосьмеро більше за чоловіків. У роздрібних продажах їхня частка склала 68% – при тому, що у сфері оптових продажів з невеликим відривом лідирують (52%) вже чоловіки. Немалу частку ФОПів (42%) відкрили жінки і в IT-галузі.

Як зазначила Ольховська, активізація участі жінок в бізнесі пов'язана з наслідками повномасштабної війни в Україні. За підсумками 2024-го Україна побачить ще більше жінок серед керівників малих, середніх і великих бізнесів.  

"Однією з причин є те, що жінки переймають бізнес з рук мобілізованих чоловіків-підприємців, беручи на себе відповідальність за розвиток справи. При цьому ми бачимо, як під час повномасштабної війни жіноче підприємництво в Україні стикнулося з безпрецедентними викликами, коли жінки засновують або розвивають власну справу в умовах логістичних, енергетичних, економічних викликів, загроз обстрілів і бомбардувань. Щоб подолати всі ці виклики, жінки у бізнесі потребують підтримки. Саме тому ми посилюємо нашу програму "Жінки у бізнесі", - зазначила Ольховська.

Вже цієї осені однією з головних тем семінарів розвитку, які банк організовує щороку, стане навчання, як підготувати ефективний бізнес-план та створити фінансові розрахунки, а також воркшопи з майстерності презентувати і захищати свої ідеї перед інвесторами.  П’ять найкращих учасниць семінарів, які зможуть майстерно представити свої бізнес-плани, отримають гранти від UKRSIBBANK BNP Paribas Group.