НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

АРМА продало електронні відходи за понад 3,7 млн грн

АРМА продало електронні відходи за понад 3,7 млн грн
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) завершило успішний продаж двох партій електронних відходів через систему Прозорро.Продажі, отримавши додаткові 543,97 тис. грн до стартової ціни.

Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

Загальний дохід від реалізації склав 3,72 млн грн.

За її словами, на аукціон було виставлено два лота. Перший лот –  45,5 тонн змішаних електронних відходів, стартова ціна якого складала 1,8 млн грн. Його було продано за 2,2 млн грн.

Другий лот – 23 тонни обпалених електронних плат з дорогоцінними металами. Стартова ціна лоту становила 1,37 млн грн, а продали його за 1,52 млн грн.

Дума наголосила, що виручені кошти будуть використані для поповнення депозитного портфеля АРМА для закупівлі військових облігацій.

Нагадаємо, що АРМА є єдиним державним органом, уповноваженим на закупівлю військових облігацій (ОВДП), і вже придбало таких облігацій на понад 6 млрд грн.

АРМА отримало можливість купувати військові облігації в іноземній валюті

Варто зауважити, що у вересні АРМА здійснило закупівлю військових облігацій на суму 6,5 мільйона євро в іноземній валюті. У липні  АРМА вперше здійснило закупівлю військових облігацій в іноземній валюті на суму 31 мільйон доларів США. 

Нагадаємо, 14 травня, президент України підписав Закон, який розширив повноваження АРМА щодо придбання військових облігацій за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті.

До цього часу агентство могло розміщувати іноземну валюту лише на депозитних рахунках із максимальним доходом 1%. Згідно з даними голови АРМА Олени Думи, на рахунках агентства знаходилося близько $20 млн та 8 млн євро.

Джерело фото: ua.depositphotos.com