НБУ курс:

USD

41,22

-0,00

EUR

45,52

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,48

41,40

EUR

45,85

45,67

Чернівці отримають понад 19 млн євро гранту від ЄС на модернізацію водної інфраструктури

Чернівці отримають понад 19 млн євро гранту від ЄС на модернізацію водної інфраструктури
Фото: Чернівецька міська рада

3 жовтня було підписано угоду між Чернівецькою міською радою, КП "Чернівціводоканал" та німецьким банком KfW для реалізації проєкту "Розвиток муніципальної інфраструктури, Стадія ІІ", який підтримує Європейський Союз. 

Про це повідомила Чернівецька міська рада.

Фінансування у розмірі 19,75 млн євро надається в рамках Механізму ЄС щодо підтримки України Ukraine Facility з метою покращення якості водних послуг та інфраструктури відповідно до європейських екологічних стандартів.

Проєкт передбачає зменшення аварій на мережах водопостачання, підвищення енергетичної ефективності та зниження втрат води та розрахований на підтримку приблизно 250 000 мешканців міста.

За словами Чернівецького міського голови Романа Клічука, ця ініціатива має важливе значення для міста, оскільки вона сприятиме покращенню якості життя мешканців та допоможе у вирішенні екологічних проблем регіону.

Проєкт також є частиною програми з водопостачання та водовідведення, загальна вартість якої становить близько 95 млн євро.

Зауважимо, внаслідок бойових дій російські війська перебили водопостачання до Покровська, зупинивши роботу модульної фільтрувальної станції, яка забезпечувала місто водою і відновити роботу модульної фільтрувальної станції неможливо.