НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Коваля з другої спроби звільнили з посади голови Фонду державного майна

Віталій Коваль
Віталій Коваль. Фото: t.me/vitalykoval8

5 вересня Верховна Рада України звільнила Віталія Коваля з посади голови Фонду державного майна України.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, за звільнення Коваля проголосували 261 народних депутатів.

Зауважимо, під вечір 3 вересня до Верховної Ради надійшли заява про відставку голови Фонду державного майна Віталія Коваля.

Але за звільнення Коваля з посади 4 вересня голосів Раді не вистачило.

Наразі Віталій Коваля розглядають як кандидата на очільника МінАПК. За пропозицією фракції "Слуга Народу" до Верховної Ради  вже надійшло подання прем'єр- міністра Дениса Шмигаля про його призначення.

Віталій Коваль очолював Рівненську обласну військову адміністрацію з вересня 2019 року. Він був кандидатом у мери Рівного на виборах 2020 року від партії "Слуга народу".

До 5 вересня 2023 року головою Фонду державного майна був Рустем Умєров, який зараз очолює Міністерство оборони України. 

21 листопада Верховна Рада підтримала призначення Віталія Коваля на посаду голови Фонду державного майна України.

За даними руху "Чесно", з 2006 по 2019 рік Коваль очолював та був співзасновником підприємств в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ "Атлант-транс", ТОВ "Інвесттрейдсервіс", ТОВ "РГС-Логістикгруп", ТОВ "ВВВ Монтаж" та ТОВ "Санако".

Коваль має професійну бізнес-освіту: отримав MBA у Львівській бізнес-школі Українського католицького університету та навчався в Aspen Institute Kyiv.

Також він є членом Національного олімпійського комітету України. Крім того, Коваль займає посаду першого віцепрезидент Всеукраїнської федерації греко-римської боротьби.

Звільнення міністрів

Нагадаємо, 4 вересня Верховна Рада звільнила Ольгу Стефанішину з посади віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Україн, міністра юстиції Дениса Малюську, Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів,  Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

5 вересня Верховна Рада України звільнила Дмитра Кулебу з посади міністра закордонних справ.  Також Ірину Верещук з другої спроби звільнили з посади віцепрем'єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.