НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Рада не змогла звільнити голову ФДМУ Коваля

Віталій Коваль
Віталій Коваль. Фото: t.me/vitalykoval8

Сьогодні, 4 вересня, Верховна Рада України на своєму засіданні не змогла звільнити Віталія Коваля з посади голови Фонду державного майна України.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, для звільнення Коваля у сесійній залі не вистачило всього 1 голосу.

Постанову про звільнення очільника ФДМУ підтримали лише 225 нардепів при необхідних 226.

Зробити звіт про свою роботу Ковалю також не дали. 

Зауважимо, під вечір 3 вересня до Верховної Ради надійшли заява про відставку голови Фонду державного майнаВіталія Коваля.

Віталій Коваль очолював Рівненську обласну військову адміністрацію з вересня 2019 року. Він був кандидатом у мери Рівного на виборах 2020 року від партії "Слуга народу".

До 5 вересня 2023 року головою Фонду державного майна був Рустем Умєров, який зараз очолює Міністерство оборони України. 

21 листопада Верховна Рада підтримала призначення Віталія Коваля на посаду голови Фонду державного майна України.

Наразі Віталій Коваля розглядають як кандидата на очільника МінАПК.

За даними руху "Чесно", з 2006 по 2019 рік Коваль очолював та був співзасновником підприємств в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ "Атлант-транс", ТОВ "Інвесттрейдсервіс", ТОВ "РГС-Логістикгруп", ТОВ "ВВВ Монтаж" та ТОВ "Санако".

Коваль має професійну бізнес-освіту: отримав MBA у Львівській бізнес-школі Українського католицького університету та навчався в Aspen Institute Kyiv.

Також він є членом Національного олімпійського комітету України. Крім того, Коваль займає посаду першого віцепрезидент Всеукраїнської федерації греко-римської боротьби.

Подача заяв про звільнення вже почалась

Нагадаємо, під вечір 3 вересня до Верховної Ради надійшли заяви про відставку від трьох міністрів. У відставку подали міністр юстиції Денис Малюська, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Віцепрем'єр-міністерка та міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина написали заяви про відставку. Міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу також готуються звільнити.

Нагадаємо, як повідомив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, велике перезавантаження уряду можна очікувати вже на поточному тижні – більше 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.