НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Київські студенти-ветерани зможуть отримати до 25 тис. грн на оплату навчання у вишах

Київські студенти-ветерани зможуть отримати до 25 тис. грн на оплату навчання у вишах
Фото: ua.depositphotos.com

У 2024-2025 роках студенти з-поміж киян-ветеранів мають змогу отримати адресну матеріальну допомогу з бюджету столиці на часткову оплату навчання в закладах вищої освіти на свій вибір у сумі до 25 тисяч гривень. 

Про це заявила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда, повідомляє пресслужба Київської міської ради.

За її словами, у київських ветеранів для полегшення здобуття бажаної освіти буде можливість отримати щорічну одноразову матеріальну допомогу на оплату навчання в закладах вищої освіти за вибором, незалежно від їх форми власності.

Ця допомога передбачена для студентів денної форми навчання і залежить від витрат на нього. Максимально – до 25 тисяч гривень.

"Ми продовжуємо розбудовувати систему інтеграції ветеранів у цивільне життя і прагнемо забезпечити киян – Захисників і Захисниць – належною підтримкою у важливих сферах їхнього життя", - йдеться в її повідомленні.

Як отримати компенсацію на навчання

Зазначається, що отримати компенсацію можуть учасники й учасниці бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники й учасниці війни та постраждалі учасники Революції Гідності.

Для отримання матеріальної допомоги необхідно подати заяву та пакет документів до Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА через "Київ Мілітарі Хаб" – http://e.surl.li/hfcpsh.

Пакет документів для подачі заяви - стандартний. До нього лише необхідно додати копію контракту про навчання та квитанцію про оплату. А вже невдовзі послуга буде доступна онлайн через "Портал Захисників та Захисниць".

Також в КМДА повідомляють, що скористатися правом на отримання матеріальної допомоги можна до 15 грудня (в межах бюджетного року). У наданні матеріальної допомоги може бути відмовлено в разі, якщо людина вже скористалась можливістю отримання вищої освіти коштом держави.

Фото: ua.depositphotos.com