НБУ курс:

USD

41,19

--0,03

EUR

45,43

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,48

41,42

EUR

45,85

45,70

На восьму підземну школу у Запорізькій області виділили майже 17 млн грн

На восьму підземну школу у Запорізькій області виділили майже 17 млн грн
Фото: t.me/ivan_fedorov_zp

Уряд виділив майже 17 мільйонів гривень на будівництво восьмої підземної школи у Запорізькій області

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Зазначається, що будівництво підземної школи у Михайлівській громаді розпочнуть вже найближчими днями. Навчальний заклад розрахований на 200 людей, а учні навчатимуться у ньому у дві зміни.  

Федоров розповів, що 7 підземних навчальних просторів вже на етапі будування – як у Запоріжжі, так і в інших громадах області. Двері першої запорізької підземної школи планують відкрити цієї осені. 

Водночас основні роботи по всім 8 просторам мають закінчити вже цьогоріч. У них зможуть навчатися офлайн у дві зміни понад 6 тисяч дітей.   

Крім того, як зазначив очільник ОВА, у 2025 році планують побудувати ще 5 підземних шкіл для понад 4 тисяч учнів. По трьох з них триває тендер, а по двох – розробляється проєктна документація. 

"Наша мета незмінна – дати можливість для 60 тисяч дітей Запорізької області навчатися у безпечних і комфортних умовах. Для цього створюємо екосистему "Безпечна освіта офлайн", - підкреслив Федоров.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України погодило перші проєкти Запорізької облдержадміністрації щодо будівництва п’яти підземних шкіл в області. Загальна сума субвенції від держави на ці проекти може сягнути 500 мільйонів гривень.

Зауважимо, у Харківській області триває будівництво шести підземних шкіл. Ще 16 таких проєктів перебувають на стадії розробки.