Знову "дистанційка": у Києві можуть закрити школи

Знову "дистанційка": у Києві можуть закрити школи
У Києві зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей - влада може рекомендувати «дистанційку»

Якщо рівень захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей у Києві і надалі зростатиме, влада буде змушена рекомендувати закладам освіти перейти на дистанційне навчання. Наразі медики закликають батьків не водити дітей із симптомами хвороби до дитячих садків та шкіл.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Зазначається, що у столиці зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей.

За минулий тиждень виявлено 11 305 випадків (на 2 244 випадки більше, ніж у попередній тиждень).

Щоб попередити стрімке розповсюдження інфекцій, медики також закликають дотримуватися заходів епідеміологічної безпеки та свідомо ставитися до здоров’я.

"Якщо рівень захворюваності серед школярів і надалі зростатиме, місто буде змушене рекомендувати столичним закладам освіти працювати дистанційно", - підкреслили в КМДА.

Як вберегтися від поширення інфекційних захворювань:

  • Дотримуйтеся правил особистої гігієни. Мийте часто руки з милом упродовж 20-ти секунд. Користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому не повинен бути менше 60-80%. Уникайте дотиків до свого обличчя. Не торкайтеся брудними руками своїх очей, носа та рота.
  • Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ та тими, хто має симптоми застуди. Мінімальна дистанція – 1,5 м.
  • Термічно обробляйте продукти.
  • Провітрюйте та зволожуйте приміщення, в якому перебуваєте.
  • Захворів – сиди вдома. Це перше правило, яким має керуватися кожен, хто відчув симптоми захворювання.
  • При проявах симптомів захворювання – повідомте свого сімейного лікаря. Не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо лікар вбачає таку необхідність.
  • Покладіть у шкільний рюкзак маску, яку дитина зможе використати, якщо доведеться перебувати в укритті з великою кількістю людей.

Нагадаємо, що перший заступник голови КМДА Микола Поворозник закликав мешканців столиці знову носити маски у людних місцях та дотримуватись соціальної дистанції. 

Коронавірус в Україні

У січні у пʼяти областях України виявили 9 випадків субваріанту коронавірусу JN.1 – "Дженні". Три випадки виявлено на Сумщині, по два - у Волинській та Черкаській областях та по одному — у Рівненській і Запорізькій областях.

На початку листопада вперше в Україні лабораторно був підтверджений випадок нового субваріанту штаму коронавірусу "Омікрон" під назвою "Пірола". Його виявили на Рівненщині у 20-річного чоловіка.

Також у шести областях України зафіксовані десять випадків захворювання на новий підвид штаму COVID-19 – "Еріс".

Зауважимо, 1 липня поточного року в Україні завершилася дія карантинних обмежень та режиму надзвичайної ситуації які були введені у зв’язку з пандемією COVID-19.