НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

ЄС виділяє 40 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури України

ЄС виділяє 40 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури України
Фото: x.com/vonderleyen

Європейська комісія виділила для України 40 мільйонів євро на відновлення енергетичної інфраструктури

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у соцмережі Х.

За її словами, Єврокомісія виділяє цей пакет допомоги на тлі невпинних російських атак на енергетичну інфраструктуру України.

"Температура незабаром знизиться, тому ми посилюємо нашу гуманітарну допомогу українцям, які її потребують. З новим пакетом у 40 мільйонів євро на ремонтні роботи, електрику, опалення та житло", - підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, Україна отримала 68 великих генераторів від Європейського Союзу для подолання наслідків атак РФ на енергетичну інфраструктуру. 

Українська енергетика отримає понад $1 млрд додаткової допомоги

Під час Міжнародної конференції з відновлення України 2024 у Берліні відбулося засідання високого рівня Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України за участю представників 25 країн. Тоді було оголошено про додаткову підтримку на суму понад 1 млрд доларів.

Крім того, країни-партнери наголосили на важливості збільшення експорту електроенергії в Україну ENTSO-E та посилення зусиль з надання обладнання для ремонтів до зими 2024/2025 років.

Також повідомлялося, що у липні міжнародні партнери надали Україні понад 2,3 тисячі тонн енергетичного обладнання після поновлення російських атак на енергетику.