НБУ курс:

USD

41,27

-0,00

EUR

45,46

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,57

41,50

EUR

46,13

46,00

Кабмін затвердив склад наглядової ради ЕКУ: хто до неї увійшов

Кабмін затвердив склад наглядової ради ЕКУ: хто до неї увійшов
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Кабінет Міністрів України затвердив новий склад наглядової ради АТ “Енергетична компанія України” (ЕКУ), рекомендований Фондом державного майна. Нова рада складатиметься з трьох незалежних членів та двох представників держави.

Незалежними членами стали:

  • Пітер Стайлз, колишній керуючий директор консалтингової компанії Stratos Energy Consulting;
  • Абдулла Коксаль, колишній член правління енергодистрибуційної компанії Yedas Grids;
  • Олександр Мужель, старший менеджер консалтингової компанії LCHM.

Державу представлятимуть:

  • Оксана Осьмачко, заступниця голови Фонду державного майна;
  • Ігор Тимошенко, заступник голови Фонду державного майна.

Всього у відборі взяли участь 41 кандидат. 

Віталій Коваль, голова Фонду державного майна України, зазначив, що новий склад наглядової ради має великий досвід у європейських енергетичних ринках та фінансуванні, що допоможе ЕКУ розвиватися і конкурувати на міжнародному рівні. 

Генеральний директор ЕКУ Віталій Бутенко додав, що Наглядова рада є важливим елементом сучасного корпоративного управління, що дозволить підвищити ефективність роботи компанії та досягти її стратегічних цілей, зокрема стабільного енергозабезпечення та збільшення доходів від трейдингу енергоресурсів.

Про ЕКУ

АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ) – національна енерготрейдингова компанія, яка пропонує комплексні рішення з купівлі, продажу і управління енергоресурсами.

ЕКУ входить до ТОП-5 трейдерів України за обсягами продажу електроенергії, лідерів з транскордонної торгівлі енергоресурсами, а також до ТОП-2 трейдерів зеленої електроенергії.

ЕКУ заснувала першу державну балансуючу групу учасників ринку електроенергії, яка нині є другою за розміром в України. Клієнти компанії генерують 10% в ВВП України. 100% компанії належить державі.

Джерело фото: ua.depositphotos.com