НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Компанія Герег націлилася на аукціони для торгівлі електроенергією з ЄС

електроенергія
Фото: Freepik

Компанія "Епіцентр Дженерейшн" зареєструвалась для участі в аукціонах з розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів на платформі НЕК "Укренерго".

Про це повідомляє ExPro з посиланням на дані EAP.  

Зазначається, що це дозволить компанії брати участь у аукціонах на перетин та, відповідно, імпортувати або експортувати електричну енергію. 

"Відповідно до Порядку розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів, затвердженого Постановою НКРЕКП від 03.04.2020 року № 763, з 15 жовтня 2024 року відбулась реєстрація ТОВ "Епіцентр Дженерейшн" для участі в аукціонах з розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів", - йдеться в повідомленні на веб-сайті "Укренерго".

Зауважимо, Національна комісія з регулювання енергетики (НКРЕКП) вже надала компанії "Епіцентр Дженерейшн" ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу електроенергії.

Додамо, що компанія "Епіцентр Дженерейшн", була заснована 4 липня 2024 року та спеціалізується на торгівлі електроенергією. Керівником компанії є Марина Дімітрова.

"Епіцентр" вкладе 2,2 мільярда гривень у газопоршневі електростанції 

Нагадаємо, у червні компанія "Епіцентр" оголосила про плани інвестувати майже 2,2 мільярда гривень у закупівлю й встановлення газогенераторів загальною потужністю близько 100 МВт.

Також 76,5 мільйона доларів, тобто понад 3 мільярда гривень, вона планує витратити на облаштування сонячних електростанцій, що дозволяють замістити до 30% споживання електроенергії.

Наразі компанія вже обладнала шість СЕС загальною потужністю 6,8 МВт, а протягом 2024-2025 років хоче оснастити сонячними панелями загальною потужністю 25 МВт ще 16 торгівельних центрів та логістичний центр. При цьому в планах "Епіцентру" на майбутнє - встановлення й наземних СЕС для забезпечення потреб власних виробничих підприємств.

Про "Епіцентр"

Група компаній "Епіцентр" об'єднує торговельні мережі "Епіцентр" і "Нова лінія", інтернет-магазин epicentrk.ua, агрохолдинг "Епіцентр-Агро", заводи з виробництва керамічної плитки Epicenter Ceramic Corporation, деревообробне підприємство ЦБМ "Осмолода", логістичні потужності та інші активи.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну мережа "Епіцентр" об'єднувала понад 80 ТЦ у всіх регіонах країни. 

За даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ "Епіцентр К" є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) і Тетяна Суржик (0,73%).