Після галасу "Укренерго" скасовує тендер на закупівлю кондиціонерів на 630 тис. грн: як виправдовуються

Після галасу "Укренерго" скасовує тендер на закупівлю кондиціонерів на 630 тис. грн: як виправдовуються
Фото: t.me/Ukrenergo

НЕК"Укренерго", яка постійно закликає українців не користуватися кондиціонерами через дефіцит генерації в енергосистемі, після галасу у мережі скасувала тендер на закупку кондиціонерів для потреб апарату управління.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це повідомила пресслужба "Укренерго".

"Сьогодні тендер на закупівлю систем кондиціонування буде скасований. Процедуру скасування згідно законодавства вже розпочав наш закупівельний підрозділ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з моменту, коли компанія закликала всіх споживачів не вмикати кондиціонери, спліт-системи в будівлях та офісах "Укренерго" не працюють.

У компанії пояснюють, що опублікований на Prozorro тендер на заміну спліт-систем, яким 16 та 13 років почали готувати на початку 2024 року, коли енергетична система повністю покривала потреби споживачів.

"Мета цієї закупівлі була – забезпечити безперебійне охолодження технічних приміщень: акумуляторної кімнати та ліфтового машинного залу. Про це вказано в тендерній документації на Prozorro", - уточнюють в "Укренерго".

Там додають, що оголошення цього тендеру, на жаль, збіглося з вимушеними обмеженнями енергопостачання внаслідок російських обстрілів.

Тому задля уникнення маніпуляцій у суспільстві, як повідомили в "Укренерго", тендер буде скасований. 

 "В наших офісах спекотно, як і в кожному іншому офісі в Україні. Сьогодні також внутрішні комунікації ще раз нагадають нашим співробітникам, які працюють в офісних приміщеннях, як правильно переносити спеку і, що в компанії зараз немає дрес-коду", - переконують в "Укренерго".

"Укренерго" оголосило тендер на закупівлю кондиціонерів 

Раніше LIGA.net. повідомила, що "Укренерго" оголосило тендер на закупівлю кондиціонерів для потреб апарату управління. Відповідний тендер від 3 червня з'явився в системі Prozorro.

Це викликало неабияке обурення у суспільстві, адже "Укренерго" постійно закликало споживачів заощаджувати електроенергію та не вмикати кондиціонери. Тим паче, останні дні "Укренерго" запроваджує графіки відключення світла, а в Києві електроенергії немає іноді по сім годин поспіль. 

"Укренерго" планувало закупити чотири комплекти кондиціонерних систем:

  • кондиціонер спліт-система інверторний 80 кв. м 8/9кВт 2,1/2,3кВт у комплекті з мережевим адаптером SC-BIKN2-E та дротовим пультом керування RC-EX3A;
  • кондиціонер спліт-система інверторний 80 кв. м 8/9кВт 2,1/2,3кВт у комплекті з мережевим адаптером SC-BIKN2-E;
  • кондиціонер спліт-система канальна середньонапірна інверторний 125 кв. м 12,5/14кВт 4,4/3,7кВт (два комплекти).

Очікувана вартість закупівлі складає 629 130 грн.