"Превентивний крок": в Києві та двох областях застосовують екстрені відключення світла

"Превентивний крок": в Києві та двох областях застосовують екстрені відключення світла

Через загрозу ракетних ударів у Києві, Київській та Одеській областях 14 січня застосовуються екстрені відключення світла. Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

"Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі", — пояснили в компанії.

В ДТЕК також закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Енергетики вдалися до таких заходів після того, як по всій території України оголосили повітряну тривогу. В ряді регіонів спрацювала ППО, військовим вдалося збити російські ракети, зокрема, в Одеській, Львівській та Київській областях.

Крім того, 14 січня  ворог знову обстріляв деякі об’єкти енергетичної інфраструктури. Наразі наслідки ворожих обстрілів усуваються.

Нагадаємо, станом на 12:00 14 січня  зберігався значний дефіцит потужності в енергосистемі, особливо у ранкові та вечірні години максимального споживання. Тому в 11 областях також застосовані аварійні відключення електроенергії.

Водночас голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицькийрозраховує на зменшення обсягів відключення електроенергіїна вихідних через потепління, що наближається, і як наслідок - зниження споживання.

Джерело фото: ua.depositphotos.com