НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Росія атакувала енергооб'єкти у восьми областях, запроваджено аварійні відключення

Росія атакувала енергооб'єкти у восьми областях, запроваджено аварійні відключення
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Вночі російські безпілотники атакували енергетичну інфраструктуру у восьми областях України. Внаслідок влучань зафіксовані пошкодження обладнання та відключення електропостачання. 

Про це повідомили у Міністерстві енергетики.

Постраждали енергетичні об'єкти у Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Через наслідки обстрілів, у частині Харківської та Полтавської областей о 10:15 запровадили аварійні відключення для недопущення перевантаження енергосистеми. Застосування аварійних відключень триватиме до завершення відновлювальних робіт.

Станом на ранок 538 населених пунктів були повністю або частково знеструмлені через бойові дії та інші причини.

У Дніпропетровській області внаслідок обстрілу відключилися повітряні лінії, знеструмлено побутових споживачів і залізницю, що призвело до збоїв у русі потягів. Живлення частково відновлено.

У Донецькій області через бойові дії відключилися кілька підстанцій, знеструмлено побутових споживачів, залізницю та шахти, в яких на момент інциденту перебували 532 працівники. Живлення відновлено.

У Київській, Одеській та Івано-Франківській областях пошкоджено повітряні лінії та обладнання підстанцій. В Одеській області також порушено рух потягів через знеструмлення залізниці.

Через зростання споживання електроенергії та бойові дії енергетики рекомендують користуватися потужними електроприладами в денні години з 10:00 до 16:00. Відключення світла згідно графік не планується.

Нагадаємо, минулої доби через обстріли та бойові дії в семи областях України відбулися масштабні знеструмлення. Під удари потрапили Дніпропетровська, Донецька, Сумська, Харківська, Херсонська, Черкаська та Чернігівська області.

Джерело фото: ua.depositphotos.com