НБУ курс:

USD

41,21

+0,02

EUR

44,92

--0,03

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Ситуація в енергосистемі: знеструмлені споживачі у чотирьох областях

Ситуація в енергосистемі: знеструмлені споживачі у чотирьох областях
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях.

Про це повідомили у Міненерго.

На ранок 16 жовтня частково або повністю знеструмленими через бойові дії та технічні порушення залишаються 509 населених пунктів. Найбільші проблеми спостерігалися у Харківській області, де через бойові дії відключалися підстанції та побутові споживачі, але наразі енергопостачання там відновлено.

Протягом минулої доби енергетики відновили електропостачання для 3 177 споживачів, які залишилися без світла через бойові дії та технологічні порушення.

Однак, через технологічні проблеми споживачі у частинах Миколаївської та Херсонської областей, зокрема в обласних центрах Миколаєві та Херсоні, все ще залишаються без електроенергії. Енергетики вже працюють над усуненням причин знеструмлення, і протягом кількох годин живлення має бути відновлено.

Українців закликали економити електроенергію

Крім того, триває підготовка енергетичної інфраструктури до осінньо-зимового періоду, незважаючи на значні пошкодження генеруючих потужностей та мереж через масовані атаки на енергосистему України. В межах цієї підготовки продовжується масштабна ремонтна кампанія, яка виконується згідно з урядовим планом заходів.

Додамо, що 9 жовтня "Енергоатом" успішно завершив планово-попереджувальний ремонт на всіх АЕС, випередивши графік на 11 днів. Було виведено з планово-попереджувального ремонту ще один енергоблок однієї з АЕС, наразі триває поступове набрання його потужності.

Хоча енергосистема залишається збалансованою, постійні ворожі атаки створюють додаткові труднощі в її роботі. У зв'язку з цим закликаємо громадян продовжувати ощадливо використовувати електроенергію у пікові години споживання, особливо з 17:00 до 22:00.

Нагадаємо, станом на 15 жовтня через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.  

Джерело фото: ua.depositphotos.com