НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

У наглядової ради ЕКУ з'явився голова: хто ним став

леп, лінія електропередачі
Фото: ua.depositphotos.com

Наглядова рада акціонерного товариства "Енергетична компанія України" 26 вересня провела своє перше засідання, обравши на ньому своїм головою Пітера Стайлза. Про це йдеться у повідомленні держкомпанії.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Стайлз є керуючим директором консалтингової компанії Stratos Energy Consulting. Понад 20 років він обіймав посаду виконавчого члена правління Європейської федерації енергетичних трейдерів (EFET). До цього дев'ять років працював віце-президентом Enron Europe.

Як зазначають в ЕКУ, він має значний досвід реалізації масштабних проектів у Європі, пов’язаних з виробництвом електроенергії, трейдингом електроенергією та газом, а також у сфері відновлюваної енергетики і торгівлі квотами на викиди вуглецю.

"На чолі наглядової ради ЕКУ я докладатиму всіх можливих зусиль, щоб використати потенціал компанії для надійного і сталого енергозабезпечення споживачів України. В цей надскладний час важливо продовжувати модернізацію енергетики України через її тіснішу інтеграцію з європейськими ринками і впровадження нових технологій", – цитує голову наглядової ради пресслужба енерготрейдера.

Окрім його обрання, на першому засіданні також було ухвалено рішення про створення комітетів наглядової ради, обрано їх членів та керівників. Як прокоментувала заступниця голови Фонду державного майна Наталія Панова, початок роботи наглядової ради створить нові ефекти від діяльності компанії для енергетичної безпеки України, а також наповнення державного бюджету.

Нагадаємо, що на початку вересня Кабінет міністрів погодив подання ФДМ про призначення наглядової ради ЕКУ. Її незалежними членами, окрім Стайлза, стали топменеджер компаній з дистрибуції і постачання електроенергії Абдуллах Коксаль та експерт у залученні міжнародного фінансування для енергокомпаній Олександр Мужель. Членами наглядової ради від держави призначено заступників голови ФДМ Оксану Осьмачко та Ігоря Тимошенко.

Джерело фото: ua.depositphotos.com