НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,51

41,44

EUR

46,30

46,11

В мережі АЗС "БРСМ-Нафта" назвали обсяг податків, сплачених в II кварталі

БРСМ-Нафта, азс, заправка
Фото: БРСМ-Нафта

У другому кварталі 2024 року група компаній "БРСМ" сплатила до бюджетів різного рівня 318,6 мільйона гривень. Додатково було сплачено 14,1 мільйона гривень податку на землю з 216 АЗС, передає УНІАН.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

В "БРСМ" пояснили, що мова йде про загальну звітність, оскільки у виробництві, імпорті та оптово-роздрібній реалізації нафтопродуктів загалом наразі задіяно шість юридичних осіб.

Всього за другий квартал компанія продала 116 мільйонів літрів пального. Таким чином, з кожного літру пального, реалізованого мережею, було сплачено 2,75 гривні податків. У третьому ж кварталі "БРСМ" прогнозує збільшення податкового навантаження на чверть до 3,44 гривні з літра пального.

Як зазначив директор зі стратегічного розвитку "БРСМ-Нафти" Олександр Мельничук, всім учасникам паливного ринку зараз варто зосередитись на допомозі Збройним силам України та досягненні спільної перемоги, оскільки в умовах війни сумлінна сплата податків і є турботою про українців.

З податковою звітністю юридичних осіб, що входять до групи "БРСМ", можна ознайомитись в публікації галузевого видання "НафтоРинок". Мережа АЗС також закликала ЗМІ звертався за офіційною інформацією щодо сплачених податків безпосередньо до її пресслужби та "не довіряти псевдо-експертам", які публікують недостовірні дані.

Мережа "БРСМ-Нафта" була заснована в 1991 році. Сьогодні вона охоплює 216 станцій як у населених пунктах, так і на міжміських автомобільних трасах. З 2020 року "БРСМ" також розвиває власну мережу супермаркетів при АЗК – Good market. Операційну діяльність здійснює ТОВ "Євро Смарт Пауер". Власником компанії є Андрій Біба.

"БРСМ-Нафта" надала більше 1,02 мільйона літрів пального на суму більш ніж 44,1 мільйона гривень на потреби ЗСУ та для автомобільної техніки підприємств критичної інфраструктури. Крім того, група компаній закупила для українських військових 530 FPV-дронів.