НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

В Україні встановили рекорд із буріння на одній з газових свердловин

В Україні встановили рекорд із буріння на одній з газових свердловин
Фото: facebook.com/NaftogazUGV

Філії бурове управління "Укрбургаз" АТ "Укргазвидобування" Групи "Нафтогаз" за 20 діб на одній із свердловин вдалося пробурити одним буровим верстатом 3 263 м проходки. Попередній рекорд становив 3 100 м за 22 доби.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба АТ "Укргазвидобування".

Зазначається, що зараз головним завданням компанії є оптимізація та нарощення видобутку газу.

Як повідомили в АТ "Укргазвидобування",  рекорд із буріння встановила бригада буровиків Шебелинського ВБР БУ "Укрбургаз" під керівництвом Івана Синюка та Романа Козелківського.

"Наші буровики вкотре доводять, що у робочому процесі завжди є простір для зростання. І кожне нове досягнення – це лише умовна планка, яка задає темп руху всьому колективу на майбутнє", – зазначив – зазначив директор БУ "Укрбургаз" Юрій Кальмук.

Він додав, що "Укрбургаз" в квітні побив рекорди із проходки, пробуривши за квітень 40 059 метрів. Цей показник на 24% перевищив максимальне історичне досягнення з проходки в історії компанії (32 423 м) протягом одного місяця.

Зауважимо, за перші сім місяців 2024 року компанії Групи “Нафтогаз”, а саме АТ “Укргазвидобування” та ПАТ "Укрнафта", видобули 8,6 мільярдів кубічних метрів товарного газу. Цей показник на 7% перевищує обсяг видобутку за аналогічний період минулого року. 

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" цього року збільшив видобуток природного газу, плануючи повністю пройти зимовий період за рахунок українського палива. Окрім цього, компанія має резерв газу, закупленого за кордоном за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).