НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Харкову, Дніпру та Кременчуку передадуть 28 модульних газових котелень

Харкову, Дніпру та Кременчуку передадуть 28 модульних газових котелень
Фото: ua.depositphotos.com

Три українських міста - Харків, Дніпро й Кременчук, отримають 28 модульних газових котелень. Відповідне рішення ухвалили 4 жовтня на засіданні уряду.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зауважив, що це альтернативні джерела виробництва тепла, які допоможуть цим містам пройти зиму.

Також про передачу обладнання повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Передано котельні модульні газові у власність територіальних громад Харківської, Полтавської та Дніпропетровської областей задля безперебійного надання комунальних послуг з теплопостачання мешканцям територіальних громад під час проходження опалювального сезону 2024/25 року та на обʼєктах критичної інфраструктури", - йдеться в його повідомленні.

Нагадаємо, раніше Шмигаль повідомляв, що 82% об'єктів житлово-комунального господарства в країні вже готові до опалювального сезону.

"Почну з того, що осінньо-зимовий період буде надзвичайно складним. За даними Мінінфраструктури підтверджується готовність станом на зараз на 82% об'єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону. В тилових регіонах ці показники трошки вищі, в прифронтових територіях дещо нижчі", - казав Шмигаль.

Детальніше про те, як триває підготовка до опалювального сезону і хто закачує найбільше газу, читайте у матеріалі Delo.ua.

Фото: ua.depositphotos.com