НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

НБУ знайшов у власника російського банку лізингову компанію в Україні

НБУ
НБУ. Фото: bank.gov.ua

Національний банк України визнав небездоганною ділову репутацію ТОВ "Лізинг Тайм" та власника цієї компанії Грегорі Штульберга. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба НБУ. 

Зазначається, що регулятор продовжує виявляти зв’язки власників фінансових компаній з країною-агресором РФ та відповідним чином реагує на виявлення таких фактів.

Так, за результатами опрацювання наявної інформації НБУ отримав підтвердження, що Штульберг володіє російським АО "Акционерный коммерческий банк "Алеф-Банк". 

В НБУ нагадують, що Україна застосувала секторальні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) строком на 50 років до всіх російських банків, зокрема і до АО “АКБ "Алеф-Банк".

"Згідно з чинним законодавством наявність інформації про те, що особа є одночасно власником істотної участі інших юридичних осіб, до яких застосовано, зокрема, санкції Україною, є ознакою її небездоганної ділової репутації, що відповідно є ознакою небездоганної ділової репутації фінансової компанії", - зауважили в НБУ.

У регуляторі додали, що незабаром будуть здійснені подальші дії щодо ТОВ "Лізинг Тайм", пов’язані з визнанням ділової репутації фінансової компанії та її власника небездоганною.

За даними youcontrol.com.ua, ТОВ "Лізинг Тайм" зареєстровано у Києві та надає послуги з фінансового лізингу – проводить фінансування проектів в сфері легкового та вантажного транспорту, автобусів, торговельного обладнання, дорожньої техніки, промислового обладнання тощо. Ліцензія на надання фінансових послуг була видана у 2018 році.

Нагадаємо, НБУ визнав небездоганною репутацію власників мікрокредитних організацій ТОВ "Просто Позика" та ТОВ "Тайм Кредит" Наталі Манучарової та Андрія Манучарова. 

Раніше у своєму розслідуванні журналісти програми "Схеми" заявили про наявність паспортів РФ у цього подружжя.

Після цього у НБУ заявили, що разом із правоохоронцями перевірять власників ліцензованих фінансових компаній через відкриті та закриті бази на наявність російських паспортів.