НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Обмеження на карткові перекази з 1 жовтня: у ПриватБанку пояснили, як застосовуватимуться ліміти

Обмеження на карткові перекази з 1 жовтня: у ПриватБанку пояснили, як застосовуватимуться ліміти
Фото: пресслужба ПриватБанку

З 1 жовтня ПриватБанк не включатиме ліміт на карткові перекази для волонтерів, зареєстрованих у банку, та клієнтів з підтвердженими джерелами доходів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку.

Зазначається, що встановлений Національним банком України з 1 жовтня 2024 року ліміт у 150 000 грн на перекази між фізичними особами є достатнім для переважної більшості клієнтів, які користуються послугою карткових P2P переказів.

У фінустанові підкреслили, майже 99% клієнтів ПриватБанку здійснюють перекази в обсягах, що не перевищує цього ліміту.

Повідомляється, що з 1 жовтня ПриватБанк не застосовуватиме ліміти на карткові перекази для клієнтів-волонтерів, зареєстрованих у банку та клієнтів з підтвердженими джерелами доходів.

Також банк запровадив зручний технологічний процес керування лімітами переказів для клієнтів, чиї транзакції входять до виключень відповідно до рішення НБУ.

"Банк заздалегідь проінформує клієнтів, коли вони досягають 50% від свого ліміту переказів і надасть рекомендації для управління лімітом чи користування переказами на IBAN-рахунок одержувача", - підкреслили у фінустанові.

Там додали, що клієнти ПриватБанку зможуть збільшити ліміт в Приват24, чи звернутися до служби підтримки через онлайн чат на сайті банку чи телефоном 3700 або відвідати відділення банку.

“Ми радимо волонтерам віддавати переваги безготівковим розрахункам для забезпечення ефективного використання коштів та приділяємо особливу увагу малим волонтерським ініціативам, навіть якщо ці клієнти не є системними волонтерами. Для таких клієнтів ми розробили та впровадили спеціальний продукт "Конверти", який спрощує процес збору коштів, дозволяє зручно і безпечно організовувати збори”, - наголосили у ПриватБанку.

Обмеження карткових переказів від НБУ

Нагадаємо, Національний банк України вирішив встановити з 1 жовтня тимчасово на пів року ліміт у 150 тисяч гривень на місяць для переказів фізичних осіб "з карти на карту" (також відомі як P2P, C2С)

У регуляторі кажуть, що 98% клієнтів щомісяця здійснюють перекази, які не перевищують зазначену суму, тому громадяни не відчують змін.

Доступною залишається можливість здійснити переказ за реквізитами IBAN, навіть якщо ліміт буде вичерпано.

До того ж його не будуть застосовувати, якщо офіційні доходи за місяць перевищують суму встановленого обмеження.