НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Переможці 15-ї хвилі програми "Власна справа" отримають 92 млн грн на розвиток бізнесу

Переможці 15-ї хвилі програми "Власна справа" отримають 92 млн грн на розвиток бізнесу
Фото: ua.depositphotos.com

Визначені ще 376 переможців програми "Власна справа" за підсумками п’ятнадцятої хвилі. Вони отримають гранти на започаткування або розвиток бізнесу на 92 млн грн. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Хто переміг у 15-й хвилі програми

Зазначається, що серед отримувачів мікрогрантів п’ятнадцятої хвилі - 59% жінок, 30% чоловіків та 11% юридичних осіб. Понад 70% з них мають вищу освіту.

Найбільше грантоотримувачів із Львівської (35), Івано-Франківської (32), Житомирської (30), Київської (29), Вінницької (24) областей та міста Києва (38). Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу.

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці п’ятнадцятої хвилі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 108 осіб; 
  • тимчасове розміщування й організація харчування – 73 особи; 
  • переробна промисловість – 59 осіб.

Про програму "Власна справа"

За грантовою програмою "Власна справа" українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення.

Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Інформацію щодо отримання гранту за програмою "Власна справа" можна знайти на сайті програми https://vlasnasprava grant.com.ua.

Від початку дії програми її переможцями стали вже понад 19 тисяч українців, в бізнес яких держава інвестує через гранти 4,6 млрд грн. Як повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, отримувачі мікрогрантів вже повернули державі у вигляді сплачених податків і зборів понад 2 млрд грн.

Фото: ua.depositphotos.com