НБУ курс:

USD

41,36

+0,01

EUR

45,99

--0,16

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

"Прозорро.Продажі" допоможуть Ощадбанку у запуску факторингу

"Прозорро.Продажі" допоможуть Ощадбанку у запуску факторингу
Фото: Пресслужба Ощадбанку

"Прозорро.Продажі" та Ощадбанк підписали Меморандум про співпрацю у створенні сервісу факторингу. Новий фінансовий інструмент повинен полегшити бізнесу процедуру залучення фінансування.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба Ощадбанку.

Там зазначають, що досвід "Прозорро.Продажі" в організації електронних аукціонів, технічні можливості компанії стануть базою в розробці, запуску та функціонуванні сервісу. Ощадбанк зі свого боку надасть експертизу в ключових економічних секторах, зокрема в ритейлі, металургії, агропромисловому комплексі та енергетиці, а також поділиться досвідом співпраці з підприємствами державного та комерційного сектору.

За словами заступника голови правління Ощадбанку Юрія Каціона, фінустанова наразі готує запуск факторингу як нового продукту. Він наголосив на зацікавленості Ощадбанку запропонувати одразу найвищий стандарт цієї фінансової послуги і висловив впевненість щодо того, що двостороння співпраця буде вигідною для кожної зі сторін.

Також у пресслужбі Ощаду наголосили на тому, що сервіс факторингу стане ще одним джерелом оборотних коштів для малого та середнього бізнесу, який часто стикається з труднощами в залученні фінансування.

"Співпраця між Ощадбанком та "Прозорро.Продажі" сприятиме інтегруванню в інструмент усіх необхідних функцій для ефективної роботи бізнесу – як банків, так і постачальників та дебіторів", - йдеться в повідомленні фінустанови.

Також повідомляється, що факторинг стане важливим кроком до створення більш доступної фінансової інфраструктури для бізнесу в Україні.

"Прозорро.Продажі" запустили сервіс факторингу: навіщо він бізнесу

Нагадаємо, у вересні "Прозорро.Продажі" запустили сервіс факторингу, тобто беззаставного фінансування закупівель або продажу товарів чи послуг з відстрочкою платежу.

Напрям факторингу отримав значну підтримку держави та включений у стратегію НБУ з розвитку кредитування. Підтримують проєкт і українські організації, зокрема Український альянс торгового фінансування та факторингу, Незалежна асоціація банків України та Європейська Бізнес Асоціація.

Метою нового функціоналу називається створення можливості для ефективної співпраці між постачальниками, замовниками та банками й іншими фінустановами. Сервіс покликаний відкрити рівний доступ до укладання угод з продажу прав вимоги для залучення фінансування (факторингу) у прозорий та відкритий спосіб.

Додамо, що сервіс факторингу від "Прозорро.Продажі" реалізовано за підтримки Міністерства економіки України й експертного сприяння Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та Державного секретаріату з економічних справ Швейцарії (SECO).