НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Apple представила iPhone 16 та інші новинки: основні характеристики і вартість

iPhone 16
iPhone 16 . Фото: Apple

Компанія Apple 9 вересня презентувала нову лінійку смартфонів iPhone 16 та моделі Apple Watch та AirPods.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Трансляція заходу It’s Glowtime велася з Apple-парку в Каліфорнії на офіційному сайті компанії та її сторінці на YouTube. 

iPhone 16 з ШІ

Фото: Apple

iPhone 16 буде доступний у п'яти кольорах: синьому, зеленому, рожевому, білому та чорному. Новий смартфон оснащений сенсорною кнопкою зйомки Capture Button із датчиком ступеня тиску. Легкий дотик до неї блокує фокус та експозицію, а натискання забезпечує зйомку. Також iPhone 16 отримав кнопку Action Button, яку додали у Pro-версії роком раніше.

У iPhone 16 інтегровано штучний інтелект Apple Intelligence. Він буде використовуватися, зокрема, для зручнішого спілкування із голосовим помічником Siri. Крім цього, новий iPhone 16 дозволить користувачам отримувати інформацію про навколишні речі — для цього достатньо навести на них камеру. Цей візуальний інтелект можна використовувати, наприклад, для отримання відгуків про ресторан, визначення порід собак або пам'яток.

Фото: Apple

Діагональ екрану iPhone 16 становить 6,1 дюйми, моделі Plus - 6,7 дюйми. iPhone 16 матиме новий чіп A18 з тринанометровим процесором, який на 30% швидше, ніж процесор попереднього iPhone 15. Крім того, Apple впровадила технологію Border Reduction Structure (BRS), яка дозволила зменшити рамки навколо екрану до 1,5 мм.

Фото: Apple

Що стосується лінійки iPhone 16 Pro, то у ній збільшені в порівнянні з попередніми версіями екрани: 6,3 дюйми у iPhone 16 Pro і 6,9 дюйми у Pro Max. Вони будуть доступні у чотирьох кольорах: чорному, білому, сріблястому та новому "пустельному титані". Apple заявляє, що у iPhone 16 Pro найтриваліший час автономної роботи серед усіх її смартфонів.

Фото: Apple

Ціни:

  • iPhone 16 - $799
  • iPhone 16 Plus - $899
  • iPhone 16 Pro - $999
  • iPhone 16 Pro Max - $1199.

Продаж смартфонів стартує 20 вересня.

Найтонший Apple Watch та AirPods  з шумопоглинанням

Крім того, компанія Apple презентувала новий годинник Watch Series 10 і навушники AirPods 4.

Фото: Apple

У годинника найтонший корпус (9,7 міліметра), а також найбільший дисплей. Крім цього, у них є функція визначення апное - розлади, при якому уві сні трапляються нетривалі припинення дихання. Ціна годинника стартуватиме від 399 доларів.

Фото: Apple
Фото: Apple

Новинка отримає ще міцніше скло та на 40% яскравіший екран.Корпус виконаний з полірованого титану та алюмінію.

Apple,також презентувала нові AirPods як початкового, так і професійного рівня. Дешевша модель замінює AirPods 2, а дорожча – AirPods 3. Відмінність між ними полягає у наявності функції шумопоглинання, яка доступна лише в дорожчій моделі.

Фото: Apple

Apple також додає до гаджету нові функції, він підтримує бездротову зарядку. З випуском системи iOS 18 Apple надає для моделей AirPods нові типи взаємодії з Siri. Наприклад, є функція хитати головою з жестом "так" або "ні", щоб відповісти на запитання Siri.

Фото: Apple

Стандартна версія коштуватиме $129, а "прокачана" — $179.