НБУ курс:

USD

41,19

--0,02

EUR

45,02

--0,02

Готівковий курс:

USD

41,46

41,42

EUR

45,60

45,45

ДБР виявило нове майно родичів Медведчука та Козака вартістю майже 16 млн грн

ДБР виявило нове майно родичів Медведчука та Козака вартістю майже 16 млн грн
Фото: betonbud.com

Державне бюро розслідувань виявило нову партію активів підприємства “Бетонбуд”, що належить родичам Медведчука та Козака. Про це повідомляє ДБР.

Суд за клопотанням ДБР арештував і передав в управління АРМА виявлені активи, які намагалися приховати власники.

Правоохоронці встановили, що на балансі підприємства перебуває необліковане майно, яке включає ангар для сипучих матеріалів, обладнання для виробництва бетону, склад та офісне приміщення.

Загальна вартість виявлених активів становить майже 16 мільйонів гривень. Слідство триває. 

Нагадаємо, що наприкінці липня 2024 року суд ухвалив рішення про арешт підприємств родичів Медведчука і Козака. Загальна вартість арештованого майна тоді склала приблизно 400 мільйонів гривень.

Мова йде про земельні ділянки, корпоративні права, майнові комплекси та автотранспорт чотирьох підприємств, розташованих у Львові. Серед цих підприємств були завод "Бетонбуд" та будівельна компанія.

Ще раніше, у червні 2024 року, завод "Керамбуд", що належить братам Медведчукам і Козаку, було передано в управління АРМА. Цегельний завод "Керамбуд" протягом шести років ухилявся від сплати податків. 

Топменеджмент підприємства проводив фінансові махінації, занижуючи обсяги виробленої та реалізованої продукції, які насправді були в рази більшими, ніж ті, що документально підтверджувалися. 

Внаслідок цих дій державний бюджет недоотримав понад 75 мільйонів гривень податків. Орієнтовна вартість активів цього підприємства перевищує 200 мільйонів гривень.