НБУ курс:

USD

41,33

+0,05

EUR

44,71

--0,10

Готівковий курс:

USD

41,55

41,50

EUR

45,35

45,20

Міноборони допустило до експлуатації наземний БпЛА "Тарган" вітчизняного виробництва

Міноборони допустило до експлуатації наземний БпЛА "Тарган" вітчизняного виробництва
Фото: Пресслужба Міноборони

Міністерство оборони України кодифікувало та дозволило до використання у підрозділах Сил оборони безпілотний наземний роботизований комплекс "Тарган", розроблений українськими інженерами.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Характеристики "Таргана"

Згідно з повідомленням Міноборони, "Тарган" має невеликі розміри, що дозволяє транспортувати його у мікроавтобусі або на автомобільному причепі.

В той же час сам наземний робот може перевозити до двох центнерів вантажу. Залежно від потреб він здатен транспортувати боєприпаси, продукти харчування, спорядження.

Також повідомляється, що безшумний електричний двигун, великі гумові колеса і особливості конструкції дозволяють рухатись полем бою непомітно на значну відстань.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство оборони допустило до експлуатації в ЗСУ український багі "Варан". Його використовуватимуть для переміщення особового складу, евакуації поранених і підвезення боєприпасів. Також до постачання допустили безпілотник вітчизняного виробництва під назвою "Чаклун".

Раніше Delo.ua писало, що українські оборонні інновації переживають сплеск розвитку в царині саме тих роботів, які мають виконувати роботу піхотинця — дистанційно керовані платформи з кулеметами чи логістичні роботи-евакуатори. Детальніше читайте в статті "Кількість державних грантів на розробки наземних безпілотників зросла в десятки разів. Коли роботи замінять піхоту".