НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,51

41,44

EUR

46,30

46,11

Полтавський протезний завод продали за понад 50 млн грн: що відомо про переможця аукціону

Полтавський протезний завод продали за понад 50 млн грн: що відомо про переможця аукціону
Полтавський протезний завод. Фото: ФДМУ

На платформі Prozorro 10 вересня відбувся аукціон з продажу Полтавського експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Початкова ціна лоту становила 18,45 мільйона гривень, але в результаті торгів вона зросла до понад 50 мільйонів гривень.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

У торгах брали участь три компанії. Перемогу здобуло ТОВ "Ортопед", яке зробило найвищу ставку в розмірі 50,4 мільйона гривень.

Друге місце зайняло ТОВ "Новітні українські інформаційні технології" з пропозицією 26 мільйонів 150 гривень. Найменшу ставку зробило ТОВ "Околиця". 

Цікаво, що різниця між ставками ТОВ "Новітні українські інформаційні технології" і ТОВ "Околиця" склала лише 150 гривень.

Переможець аукціону має внести кошти, які запропонував на торгах за актив, у визначений строк. Якщо цього не станеться, результат анулюють.

Додамо, що за даними YouControl, ТОВ "Ортопед", яке стало переможцем торгів, було зареєстровано 28 січня 2020 року з статутним капіталом 6,6 мільйона гривень. Кінцевий бенефіціар — Юрій Бондаренко.  А виторг за 2023 рік склав 177 мільйонів гривень.

Згідно з інформацією на сайті ТОВ "Ортопед", підприємство спеціалізується на виробництві реабілітаційних засобів для осіб з інвалідністю, медичного обладнання, тренажерів та спортивних майданчиків. 

В рамках державної програми воно безкоштовно забезпечує учасників бойових дій і осіб з інвалідністю протезами, ортезами, ортопедичним взуттям та іншими реабілітаційними засобами.

Штат компанії налічує 130 осіб. Щомісяця вони виробляють до 1000 пар ортопедичного взуття, 120 протезів для верхніх і нижніх кінцівок (з яких не менше 10% призначені для військовослужбовців), 150 ортезів для кінцівок і 450 допоміжних засобів реабілітації.

Про Полтавський протезний завод 

Станом на 30 червня 2024 року Полтавський протезний завод мав прострочену кредиторську заборгованість на 5,3 мільйона гривень.

Завод має виробничі потужності в Полтаві, Сумах і Кропивницькому. Основна адміністративна адреса підприємства — Полтава, вулиця Монастирська, 10, Шевченківський район.

На заводі в Полтаві протезуються військові з різних областей України, переважно з Полтавщини, Сумщини та Харківщини. Хоча сусідні області мають свої підприємства, у Харкові воно наразі не функціонує, а в Сумах немає стаціонарного відділення для протезування військовослужбовців.

Завод спеціалізується на виготовленні протезів, ортезів, ортопедичного взуття, бандажів та інших медичних виробів. Колектив підприємства налічує 94 спеціалісти.

29 серпня Фонд державного майна України оголосив про приватизацію Полтавського експериментального протезно-ортопедичного підприємства.На продаж виставлявся майновий комплекс підприємства, до якого входять адміністративний корпус, лікувально-виробнича майстерня, цехи, магазин, гаражі та інші об'єкти.

Згідно з умовами приватизації, ТОВ "Ортопед" зобов'язаний зберегти основний профіль діяльності підприємства протягом 10 років.