Україна вироблятиме важке озброєння та військову техніку з країнами НАТО

Україна вироблятиме важке озброєння та військову техніку з країнами НАТО

Державний концерн "Укроборонпром" домовився щонайменше з шістьма країнами-членами НАТО про спільне виробництво важкого озброєння та військової техніки. Для цього використовуватимуть як наявні потужності, так і новостворені у безпечних місцях.

Про це 18 листопада повідомила пресслужба концерну.

"Укроборонпром" вже уклав угоди з Польщею, Чехією, Францією, Данією та ще кількома членам НАТО, але деталі не будуть розголошувати.

"Ми створюємо спільні оборонні підприємства, будуємо лінії виробництва боєприпасів замкнутого циклу, спільно виробляємо броньовану техніку й реактивні системи залпового вогню та спільно розробляємо нові високотехнологічні зразки озброєння", — резюмували в "Укроборонпромі".

Концерн та Міністерство закордонних справ України домовилися про подальшу координацію дій в напрямку розширення партнерства з НАТО.

"Це має допомогти залучити більше іноземних партнерів до зміцнення оборонно-промислового комплексу України, яка є форпостом оборони для усього західного світу", — зазначають в "Укроборонпромі".

Однією з останніх укладених угод була угода з Чехією, яка передбачає:

  • виробництво військової техніки;
  • збільшення обсягів виготовлення боєприпасів різних калібрів;
  • розбудову сервісних хабів з обслуговування та ремонту озброєння та техніки;
  • співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів. 

Зазначимо, що саме з Чехією Україна підписала перший документ з метою прискорення вступу до НАТО. Йдеться про Спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України.

Документ визначає пріоритетні напрями співпраці з Чехією в межах курсу України на набуття повноправного членства в НАТО