Депутат "Слуги народу" Жан Беленюк хоче очолити НОК

Депутат "Слуги народу" Жан Беленюк хоче очолити НОК

Олімпійський чемпіон Токіо-2020 та депутат Верховної Ради України Жан Беленюк презентував свою програму на посаді презіднта НОК. Нагадаємо, раніше на своїй сторінці у Фейсбуці він повідомив про рішення балотуватися на пост президента Національного олімпійського комітету. Депутат від “Слуги народу” планує змінити статут НОК та повернути посаду Генерального секретаря, а також створити санкційний комітет.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Народним депутатом Жан Беленюк був обраний у 2019 році від провладної політичної сили "Слуга народу", але спортивну карє’ру не полишив. Так, за інформацією ЗМІ, для того, щоб виступити від України на Олімпіаді-2021, українському борцю та народному депутату Жану Беленюку довелося усунути сильного конкурента, скориставшись формальним приводом та своїми політичними зв’язками.

Тоді на участь в одній ваговій категорії претендували Жан Беленюк та Віктор Новіков, єдина ліцензія на участь в Олімпійських іграх, яка належіть НОК була виділена Беленюку рішенням НОК, без конкурентної боротьби між двома претендентами. Після Олімпіади головним тренером чемпіона було записано Олега Сазонова - президента Федерації греко-римської боротьби України та головного спонсора Жана Беленюка, а за сумісництвом голову фракції забороненої в Україні ОПЗЖ у Полтавській облраді. 2015 року він балотувався від проросійського "Опозиційного блоку", до того представляв "Партію регіонів". З таким престижним статусом його згадують у пресі, хоча насправді борця тренує Володимир Шацьких. Також Беленюк забезпечив внесення Сазонова до нагородного списку за результатами Олімпіади у Токіо.

Нагадаємо, звітно-виборча асамблея НОК відбудеться 17 листопада. Основними претендентами на вакантну посаду будуть 51-річний міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт і народний депутат України Жан Беленюк. Відомо, що діючий презідент НОК Сергій Бубка має намір підтримувати на виборах Вадима Гутцайта.

Також варто зазначити, у квітні цього року Служба зовнішньої розвідки України нагородила народного депутата від "Слуги народу" Жана Беленюка пістолетом "Глок-19". Про це повідомивполітичний експерт Олександр Кочетков на сторінці Facebook та порівняв це нагородження з нагородженням одіозного нардепа із президентської фракції Миколи Тищенка пістолетом Стечкіна, "за героїчну оборону Мукачевого".