Іранський дрон“Mohajer-6” значно програє своїм конкурентам за характеристиками

Іранський дрон“Mohajer-6” значно програє своїм конкурентам за характеристиками
Багатоцільовий ударний безпілотник "Mohajer-6"Фото: Вікіпедія

Для виробництва іранських розвідувально-ударних безпілотників “Mohajer-6”, які країна-терорист Росія застосовує проти України, використовуються компоненти побутового призначення. Тому безпілотник є значно гіршим за аналоги своїх конкурентів.

Про це повідомляє Головне управляння розвідки Міністерства оборони України.

Там зазначають, що журналісти військового телебачення України підготували матеріал про дослідження фахівцями ГУР МО України іранського БПЛА “Mohajer-6”.

"Співробітники воєнної розвідки України, з’ясували звідки походять комплектуючі безпілотника, який росіяни закупили в Ірану для ведення бойових дій в Україні. Також фахівці ГУР МО України виявили деталі марковані офіційною мовою Ірану – фарсі", - зазначають у розвідці.

Там наголошують, що всі докази причетності представників іноземних країн до постачання зброї та її комплектуючих терористичній Росії будуть передані до міжнародних організацій, для накладення на них економічних санкцій.

Зазначимо, у вересні українські захисники вперше збили над територією нашої держави багатоцільовий ударний безпілотник "Mohajer-6" (Мохаджер-6) іранського виробництва.

Нагадаємо, СБУ відкрила кримінальне провадження щодо постачання іранських дронів і ракет Росії для ударів по Україні.

Раніше президент Ізраїлю Іцхак Герцог надав офіційним особам США докази використання іранських дронів країною-агресором РФ в Україні

Зазначимо, що Україна в останні тижні зазнала десятки атак російської армії з використанням іранських безпілотників Shahed-136, маркованих як "Герань-2". Офіційно Іран заперечує постачання безпілотників до Росії, а Кремль заперечує, що його сили використовували іранські безпілотники для атак на Україну.

При цьому Міністерство закордонних справ України заявило, що надання Іраном зброї для ведення Росією загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян зробило його співучасником злочину агресії та військових злочинів, після чого ініціювало розрив дипломатичних відносин із цією країною.