НАБУ передало до суду справу про хабарництво мера Рені

Фото: НАБУ
Фото: НАБУ

Національне антикорупційне бюро 15 березня передало до Вищого антикорупційного суду справу за обвинуваченням мера Рені Одеської області Ігоря Плєхова та депутата Ренійської міськради Івана Подойлова в хабарництві.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як зазначається в повідомленні НАБУ, фігурантам інкримінують частину 4 статті 368 Кримінального кодексу (отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

За даними слідства, депутат у змові з мером захотіли отримати 100 тисяч доларів за "сприяння" у розв’язанні питання про виділення земельної ділянки комунальної власності площею 2,5 га в оренду.

Їх було викрито 24 січня під час одержання першого траншу у 50 тисяч доларів. Наступного дня їм повідомили про підозру. 6 березня НАБУ завершило розслідування справи.

Нагадаємо, що ВАКС відпустив Плєхова під заставу в 1,3 мільйона гривень, поклавши на нього низку традиційних в цьому випадку процесуальних обов'язків. Строк дії цього запобіжного заходу - до 24 березня.