"Тихенько в ліс піду": нардеп Трухін від "Слуги народу" визнав, що пропонував хабар

"Тихенько в ліс піду": нардеп Трухін від "Слуги народу" визнав, що пропонував хабар

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін визнав свою провину в пропозиції хабаря поліцейському, підписав угоду з прокурором, перерахує 6 млн грн на ЗСУ та готовий скласти депутатський мандат.

Про це стало відомо 21 лютого під час засідання Вищого антикорупційного суду, що траслювалося на YouTube. 

З'ясувалося, що Трухін і САП підписали угоду ще 17 лютого 2023. За умовами угоди внесена нардепом застава у розмірі 49 620 грн буде перерахована на потреби Збройних сил України. Також, впродовж 30 днів з моменту затвердження угоди, нардеп перерахує 6 млн грн у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - «Армія дронів». 

"Хочу повідомити суду і учасниками судовго засідання, що була надіслана угода про визнання провини, яка підписана між мною та обвинуваченим Трухіним",- сказав прокурор Денис Димків під час засідання. 

ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та нардепом. Відповідно до угоди суд визнав нардепа винуватим у спробі підкупу патрульних поліцейських за "150 тисяч" без зазначення грошової одиниці за безперешкодне залишення місця ДТП, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України. 

Трухін також за умовою укладеної угоди про визнання винуватості має скласти мандат.

Нагадаємо, що 1 лютого 2022 року ЗМІ повідомили, що розшукало таопублікувало відео з камери патрульного поліцейського Сергія Петрика, який прибув на місце ДТП, яке свідчить, що нетверезий Трухін ще на початку спілкування з ним обіцяв про все "поговорити" з тодішнім головою МВС Денисом Монастирським, а потім неодноразово пропонував правоохоронцю хабар у "150 тисяч", які нібито лежать у спортивній сумці в його багажнику, за те, щоб правоохоронець дозволив йому спокійно піти з місця події.

7 вересня 2022 року НБАУ вручило Трухіну підозру в пропонуванні патрульному хабаря. В кінці грудня САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата України (ІХ скликання) Олександра Трухіна. Йому інкримінують спробу підкупити патрульних поліцейських.

Зауважимо, що на попереднє засідання, 30 січня, Трухін не з'явився, пояснюючи це відрядженням.