Названа країна, яка займеться відбудовою Миколаївської області

Наслідки війни в Миколаївській області, відбудова Миколаївської області
29 березня 2022 року окупанти зруйнували будівлю адміністрації у Миколаєві. Фото: Telegram-канал начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма

Королівство Данія та Миколаївська область підписали меморандум про відбудову регіону, повідомила у Facebook голова Миколаївської обласної ради Анна Замазєєва.

Вона підписала документ від регіону, від Данії підпис поставив посол цієї держави в Україні Оле Егберг Міккельсен.

Передбачається, що в регіоні активно працюватимуть не лише над відбудовою житла, а й промисловості. Місцева влада зауважує, що таким чином в регіоні збільшуватимуть кількість робочих місць, а отже громадяни, які евакуювалися, будуть повертатися.

"Ми вже знайшли спільну зацікавленість у суднобудуванні, адже Миколаїв має потужні заводи, а Данія – сучасні технології виробництва", — розповіла Замазеева.

Вона також підняла питання створення в Миколаєві данського кварталу або парку. Це, на думку голови Миколаївської обласної ради, створить умови для публічної взаємодії з данськими партнерами.

Нагадаємо, план відновлення України оцінюється, за останніми підрахунками, в 750 мільярдів доларів, а основним джерелом відбудови держави , як вважають в уряді, повинні стати конфісковані активи Росії

Також країни-партнери практикують ідею, коли вони обирають для себе один регіон України, відновленням якого вони будуть займатися.