Німецький виробник танків Leopard зможе передати їх Україні не раніше 2024 року

Німецький виробник танків Leopard зможе передати їх Україні не раніше 2024 року

Якщо Уряд Німеччини погодиться передати танки Україні, німецький виробник зброї Rheinmetall, який має в запасі танки Leopard, зможе їх підготувати до відправки не раніше  2024 року.

Про це заявив голова ради директорів Rheinmetall Армін Паппергер, пише Reuters.

 За його словами, на складах концерну наразі  є 22 танки Leopard 2 і 88 одиниць Leopard 1.

"Але ми не можемо привести ці танки в готовність без замовлення, бо витрати становлять кількасот мільйонів євро", – зазначив Паппергер.

За його словами, відновлення військовї техніки займе майже цілий рік і компанія не може почати ремонтні роботи до того, як замовлення буде підтверджено.

Він наголосив, що машини необхідно не просто перефарбувати, а переобладнати для використання на війні. Для цього танки повністю розбирають, а потім перебудовують.

"Тож навіть якщо завтра буде рішення про те, що можна відправити наші танки Leopard до Києва, постачання затягнеться до початку наступного року", – сказав Паппергер. 

Раніше цього місяця Німеччина оголосила, що надасть Україні бойові машини піхоти Marder для відсічі російським військам. Але Київ також запросив танки Leopard, що стане значним кроком у підтримці України Заходом.

Нагадаємо, в Німеччині заявили, що не проти передати України танки, але все ще чекають на запит від Польщі, яка пообіцяла передати Україні роту танків Leopard в рамках міжнародної коаліці.

Раніше Німеччина категорично відмовлялася передати України танки Leopard. Але нещодавно голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнесс Штарк-Циммерман за підсумками робочого візиту до Вашингтону заявила, що Україна має отримати Leopard.