Оборонний комітет ВРУ скликає засідання через блокування постачання їжі військовим

Оборонний комітет ВРУ скликає засідання через блокування постачання їжі військовим
Фото: ua.depositphotos.com

Комітет з питань національної безпеки та оборони ВРУ планує найближчим часом провести засідання з питань кризової ситуації, яка виникла через арешт рахунків одного з найбільших постачальників послуг харчування Міноборони. Про це Delo.ua розповіли самі депутати. 

«Плануємо засідання найближчим часом. Запросимо компанію-постачальника», - сказав «Слуга народу» Геннадій Касай.

Його слова підтвердив і нардеп, представник президента Володимира Зеленського у Верховній раді Федір Веніславський.

«Я тільки-но повернувся із відрядження. І те, що проблеми з харчуванням знову виникають  на комітеті у п’ятницю в онлайн-режимі ми коротко вже проговорили. У нас думаю в понеділок-вівторок буде засідання. Піднімемо проблему», - зазначив політик. 

Як повідомлялося раніше,  харчування військових ЗСУ фактично третини військових частин країни опинилося заблокованим через арешт коштів Міноборони. На рахунках одного з основних постачальників відомства Печерський суд арештував 1 млрд грн. Відтак постачальник з початку місяця фактично не може розраховуватися з підрядниками за продукти. 

Вже сьогодні прифронтові частини не отримують норму хліба. 

Попри той факт, що постачальник МО оскаржив арешти рахунків та домігся їх скасування, прокурори ОГП ініціювали їх повторно й наклали нові арешти. Йдеться при цьому, як вказують ЗМІ,  про кримінальне провадження, в якому компанія-постачальник Міноборони, котрій заблокували можливість закуповувати продукти для ЗСУ, взагалі не фігурує.

Фото: ua.depositphotos.com