Окупаційна "влада" Криму готує шляхи евакуації, - ЦНС

Крим, півострів, деокупація
Фото: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим

Росіяни готуються до втечі з тимчасово окупованого Криму. Плани евакуації для своїх співробітників почали формувати окупаційні "адміністрації".

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними ЦНС, окупанти уже складають списки працівників окупаційних "адміністрацій" та їхніх родин, які підлягають першочерговій евакуації. 

У деяких містах такі переліки уже сформовані і навіть затверджені. Зокрема, списки сімей, які потрібно вивезти першою чергою, готові у Красноперекопську.   

"Такі дії окупантів свідчать про те, що вони не вважають, що "Росія тут навсєгда", як заявляє місцева пропаганда, й не мають на меті затримуватись в Україні надовго", - йдеться у повідомленні ЦНС.

У Центрі національного спротиву додали, що російській загарбники продовжують мародерство на захоплених територіях та експлуатацію українських промислових потужностей.

Нагадаємо, ще у лютому в українській розвідці заявляли, що у Кремлі розуміють неминучість деокупації Криму. Окупаційна "влада" готується до української операції зі звільнення півострова і видала "рішення про встановлення високого (жовтого) рівня терористичної небезпеки". Туди стягують війська і будують оборонні споруди. 

Після деокупації Криму для забезпечення державного управління на півострові буде необхідно створити щонайменше місцеві військові чи військово-цивільні адміністрації та залучити майже 50 тис. кадрових працівників. Про це заявляла постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева.