Президенти Чехії та Словаччини прибули з візитом до Києва (ФОТО/ВІДЕО)

Петр Павел, президент Чехії, Зузана Чапутова, президент Словаччини
Павел і Чапутова відвідали населені пункти, що постраждали від війни, в Київській області. Фото: Twitter Павела

Президент Чехії Петр Павел та лідерка Словаччини Зузана Чапутова у п'ятницю, 28 квітня, - в день, коли РФ завдала чергового масованого ракетного удару по Україні, - прибули з офіційним візитом до Києва. 

Про це президент Чехії повідомив у Twitter.

"Ми з президентом Словаччини обоє усвідомлюємо цінність свободи та справедливості. Важко на власні очі побачити, що українці платять за це найдорожчу ціну. Кров і життя власних громадян. У боротьбі з агресором захищають спільне. Тому ми будемо стояти за ними", — написав Павел.

"Ганебні атаки минулої ночі на декілька українських міст, серед яких Умань та Дніпро, внаслідок яких загинули невинні люди, нагадують, що ми не можемо відвертати очі" – написала Чапутова у Facebook.

За даними чеського видання Denik N, лідери двох країн разом відвідали Бородянку Київської області, а також мають зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським.

Напередодні до України з офіційним візитом прибував генсек НАТО Єнс Столтенберг, який до цього у Брюсселі зустрічався із Павелом. Тоді Столтенберг і Зеленський торкнулися чотирьох основних питань.