НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

Рада звільнила Шевченка з посади голови НБУ. Зеленський вже запропонував кандидата на його місце

Рада звільнила Шевченка з посади голови НБУ. Зеленський вже запропонував кандидата на його місце

Верховна Рада України на засіданні 6 вересня проголосувала за звільнення Кирила Шевченка з посади голови Національного банку. Про це повідомив перший заступник голови комітету ВРУ з питань фінансів Ярослав Железняк.

За прийняття рішення проголосували 263 депутати.

Зазначимо, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили Шевченкові про підозру. САП та НАБУ викрили протиправну діяльність службових осіб державного АБ "Укргазбанк", яка призвела до збитків в сумі понад 206 млн гривень.

Шевченко спочатку в 2014 році був першим заступником голови Укргазбанку, а з 2015 - його головою. Він працював на цій посаді до 16 липня 2020 року, коли був призначений головою НБУ.

Однак за інформацією ЗМІ, зокрема "Українських новин", Шевченко виїхав із України та перебуває за кордоном. Ймовірно, він вже кілька тижнів перебуває за межами України.

В свою чергу Президент України Володимир Зеленський вніс кандидатуру Андрія Пишного на пост голови Нацбанку України. Комітет з питань фінансової політики збереться 6 жовтня, близько 18:30, щоб розглянути його призначення.

Нагадаємо, 4 жовтня Шевченко вирішив подати у відставку. Причиною такого рішення він вказав стан здоров'я.