Rheinmetall у серпні почне ремонтувати Leopard в Україні

Rheinmetall у серпні почне ремонтувати Leopard в Україні
Rheinmetall найближчими днями розпочне обслуговування Leopard на території України. Фото: Вікіпедія

Німецький оборонний концерн Rheinmetall найближчими днями розпочне обслуговування танків Leopard на території України.

Про це пише Deutsche Welle.

У рамках надання військової допомоги Україні Німеччина, серед іншого, постачає Києву танки Leopard, які зношуються в ході бойових дій і потребують регулярного технічного обслуговування.

"Ми розпочнемо роботу вже цього місяця", - повідомив голова правління концерну Армін Паппергер.

За словами Паппергера, зараз у Німеччині навчаються 12 фахівців з України, ще 12 приїдуть пізніше.

Очільник Rheinmetall підтвердив намір найближчим часом також розпочати і виробництво танків в Україні.

"Це може початися незабаром, оскільки там досить добре оснащених танкових заводів з радянських часів", - сказав він, додавши, що Rheinmetall планує взяти їх в оренду і потім налагодити одну або дві лінії виробництва за стандартами НАТО.

Паппергер наголосив, що Україна колись має стати незалежною у сфері виробництва озброєнь.

"Захід не може вічно оплачувати всі рахунки, і президент Зеленський погоджується з цим", - зазначив голова німецького концерну.

Співпраця Rheinmetall та України

Державний концерн "Укроборонпром" і німецька компанія Rheinmetall, уклали угоду про стратегічне партнерство. Спільне підприємство, створене компаніями, повинно запрацювати вже в липні.

Пізніше Rheinmetall вирішив відкрити завод бронетехніки в Україні, відкинувши занепокоєння інших західних оборонних компаній  щодо розширення присутності в країні, поки вона перебуває у стані війни з Росією.

Пізніше Rheinmetall придбав у бельгійської компанії OIP Land Systems 50 танків Leopard 1, які планують відремонтувати на заводах концерну в Дюссельдорфі  і відправити в Україну. 

Окрім цього, німецький концерн ухвалив рішення надати Україні найсучасніші розвідувальні безпілотники LUNA NG, які здатні забезпечувати мережу LTE, перехоплювати або глушити звʼязок.