Росія отримала нову партію іранських дронів, - розвідка Британії

Росія отримала нову партію іранських дронів, - розвідка Британії

Росія вперше за три тижні відновила атаки на Україну за допомогою іранських безпілотних літальних апаратів (БПЛА), що може свідчити про те, що РФ одержала нову партію дронів із Ірану. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє розвідка Британії.

"Ймовірно, що Росія вичерпала свій попередній запас із кількох сотень іранських дронів і тепер отримала поповнення", – зазначають у відомстві.

Там нагадують, що 6 грудня Генштаб Збройних сил України повідомив про збиття 17 БПЛА, зокрема 14 "Шахед-136".

А 7 грудня 2022 року українські офіційні особи повідомили про використання наданих Іраном БПЛА OWA по Запорізькій та Дніпропетровській областях.

До цього останнє повідомлення про збиття іранських дронів в Україні було 17 листопада 2022 року.

"Ймовірно, що Росія відновила атаки за допомогою нещодавно поставлених систем БПЛА OWA", – зазначають у розвідці Британії.

Як нещодавно заявив помічник командувача Об'єднаних сил Євгеній Силкін, російська армія призупинила використання у війні проти України іранських дронів не через їхній дефіцит, а через морози, які цьому заважають через технічні особливості безпілотників.

Зазначимо, що нещодавно Головне управління розвідки Міністерства оборони України вказувало, що нові розвідувальні дані, зібрані зі збитих в Україні іранських безпілотників, свідчать, що більшість частин БПЛА виробляються компаніями в США та європейських країнах-союзниках самої України.