Суд заарештував АЗС Amic Energy - ЗМІ

Суд заарештував АЗС Amic Energy - ЗМІ

Суд наклав арешт на автомобільні заправні станції, склади, земельні ділянки та корпоративні права, загалом це 308 об’єктів нерухомості, які належать одній з найбільших мереж АЗС на території України. Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки України.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

За інформацією видання "Економічна правда", мова йде про АЗС Amic.

Загальна сума арештованих корпоративних прав становить понад 50 млн грн. БЕБ з’ясувало, що бенефіціари та службові особи двох компаній (одна з яких Amic), які ведуть діяльність у сфері реалізації паливно-мастильних матеріалів, пов’язані між собою, а їхніми фактичними власниками є громадяни РФ.

За даними слідства, службові особи АЗС в продовж 2015-2022 років ухилилися від сплати податків на суму понад 270 млн грн. Замість цього, вони перерахували юрособі, підконтрольній російській нафтовій компанії, 1 млрд грн.

Детективи БЕБ провели обшуки у фігурантів: вилучили договори, контракти, кредитні договори, видаткові накладні, акти приймання передачі ТМЦ, вантажно-митні декларації, виписки по рахунках, інвойси, документи про виплату дивідендів на користь нерезидентів, первинні бухгалтерські  документи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України у взаємодії з Державною податковою службою України (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 КК України).

Нагадаємо, у 2014 році російська "Лукойл" продала свою українську мережу АЗС і нафтобазу австрійській фірмі AMIC Energy.

Раніше повідомлялося, що АЗС Glusco, що пов'язана з РФ, передали в управління НАК "Нафтогаз". В подальшому на базі цих автозаправок планують створити національну мережа бензоколонок.