У Білому домі підтримали позицію Байдена не надсилати F-16 в Україну

У Білому домі підтримали позицію Байдена не надсилати F-16 в Україну

У Білому домі виступили на захист позиції президента США Джо Байдена не відправляти в Україну винищувачі F-16, натомість вказавши на допомогу, яку Сполучені Штати вже надають, включно з танками Abrams. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише CNN.

"Що я можу вам сказати – це те, що є багато можливостей, які вже відправляються або будуть відправлені найближчими тижнями й місяцями", – зазначив він.

Кірбі уточнив, що йдеться про відправку військового потенціалу, який матиме критично важливе значення для ЗСУ для ведення бойових дій взимку, а також навесні.

Він також вважає, що рішення про відправку танків Abrams, оголошене минулого тижня, не було прийнято надто пізно – навіть на тлі повідомлень про захоплення Росією нових територій на сході України.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що США не планують відправляти винищувачі F-16 в Україну.

Нагадаємо, після того, як Німеччина вирішилапередати Україні Leopard 2 та дозволила реекспорт, ряд країн вирішили приєднатися до "танкової коаліції".

Тепер у Києві вважають логічним наступним кроком передачу сучасних винищувачів. Західні партнери вже обговорюють це питання.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив про позитивні сигнали від Польщі щодо готовності передати винищувачи F-16 у координації з НАТО.